Film om Kurt Cobain på vej

Der er de seneste år lavet en række film over forskellige musikeres liv, såkaldte biopics. Vi har således fået bl.a. Walk the Line om Johnny Cash, Ray om Ray Charles og Spurven – La Vie en Rose om Edith Piaf. Forude venter også en film om Frank Sinatra – den skal Martin Scorsese stå for. Nu er det dog Kurt Cobains liv, det gælder.

Det er Oren Moverman, som vil forsøge at bringe grunge-ikonet og frontmanden i Nirvana op på det store lærred. Moverman er således i forhandlinger om at skrive manuskriptet og instruere filmen, som vil bygge på Charles R. Cross biografi fra 2001, Heavier Than Heaven: A Biography of Kurt Cobain. Lad gætterierne begynde – for hvem skal spille Cobain? Ja, eller resten af bandet – og hvad med Courtney Love?

Moverman har bl.a. været med til at skrive I’m Not There, den drilske film om Bob Dylan, hvor seks skuespillere portrættede Dylan. Om Cobain-filmen bliver lige så udknaldet, bliver interessant at se. Moverman har også skrevet og instrueret det Oscar-nominerede krigsdrama The Messenger med Woody Harrelson og Ben Foster fra 2009.