Salander og Blomkvist amerikaniseres

Amerikanerne kaster sig nu over at genindspille Stieg Larssons populære Millennium trilogi. Her i Norden er bøgerne allerede blevet til et par velbesøgte film. Jeg har kun set den første og var ikke videre medrevet. En flot, men også halvkedelige affære. Så jeg har endnu ikke haft mod på de efterfølgende to film.

Det tyder ikke på, at amerikaniseringen bliver et lille uskyldigt projekt, for bl.a. er manusforfatter Steve Zaillian muligvis ombord, som bl.a. har skrevet Schindlers liste, Mission: Impossible og American Gangster. Filmenes producer Scott Rudin er heller ingen grønskolling. Han har senest bl.a. produceret There Will Be Blood, No Country for Old Men og Revolutionary Road.

Rygterne er selvfølgelig allerede i gang om filmens cast, hvor bl.a. Brad Pitt og George Clooney har været nævnt, højst sandsynligt som Mikael Blomkvist. Og hvad Lisbeth Salander angår, så er navne som Ellen Page, Kristen Stewart og Natalie Portman i cirkulation. Det er dog rygter med stort r.