Idyllen krakelerer på underholdende vis i ‘Don’t Worry Darling’

Biografanmeldelse: Alt synes yderst idyllisk i ’Don’t Worry Darling’. Filmen udspiller sig nemlig i en solbeskinnet by i 1950’erne, hvor mændene tager simultant på arbejde, mens deres hustruer vinker farvel til dem på samme tid hver dag. Alle er lykkelige. Hækkene sirligt klippede. Vinduerne er pudset til perfektion. Og kyssene sidder løst mellem parrene. Ren lykke samlet i en lille unik by.

Vi møder her ægteparret Alice og Jack. De er berusende forelskede i hinanden, det med et utal kys og hed elskov til følge. De hygger sig, slapper af og fester ofte med vennerne, hvor der drikkes drinks og sjusser, mens der ryges og danses til pladespillerens muntre toner. Langsomt begynder Alice dog at få en idé om, at ikke alt er, hvad det giver sig ud for at være i byen.

Gemmer der sig mon en lyssky hemmelighed bag den renskurede facade? Eller er Alice ved at blive skør? I små, korte glimt titter en noget anden og mere foruroligende virkelighed nemlig frem for hendes øjne. Men kan hun nu også stole på, hvad hun ser? Således bliver man som publikum viklet ind i filmens leg med løgne, virkelighed og uforfalsket lykke.

’Don’t Worry Darling’ er altså en film, der fint leger med genrerne, hvor det lette romantiske drama snart vikler sig ind i intenst thriller-land. Selvom filmens mysterium ikke som sådan overrasker på videre overrumplende vis, så er løjerne ganske enkelt underholdende sat i scene af instruktør Olivia Wilde. Hun har bl.a. sanselig god fornemmelse for skellet mellem rationale og vanvid.

Hertil kommer det ildevarslende og pulserende score af John Powell, der er med til at sætte tryk på spændingen og den foruroligende stemning. I de to hovedroller finder man desuden stærke præstationer af Florence Pugh som Alice, mens Harry Styles er Jack. Det er dog førstnævnte, der stjæler mest af rampelyset. Det er gennem hende, vi oplever idyllens opløsning.

Selvom ’Don’t Worry Darling’ ganske vist ikke ramte helt overraskende rent, hvilket filmens mystiske præmis ellers lægger op til at skulle, var turen til den idylliske by et underholdende ridt, hvor fortællingen måske nok kunne have været en kende strammet op. Men de velinstruerede eskapader lever på sin fine fremdrift, en stærk Florence Pugh samt en visuelt medrivende billedside.

’Don’t Worry Darling’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Don’t Worry Darling’ har biografpremiere den 22. september.