‘Thor: Love and Thunder’ er en 80’er-kulørt bombe af underholdning

Biografanmeldelse: Der er fuld fart på 80’er-farveladen, når den sprudlende ’Thor: Love and Thunder’ boltrer sig veloplagt afsted på nye eventyr fyldt med charme, humor og potent tegneserie-action. En kitsch-kulørt bombe af frivol underholdning, men også iklædt en menneskelig nærhed samt et ekko af afgrundsdyb sorg hos den gruopvækkende skurk Gorr the God Butcher.

Thor er med andre ord tilbage i fuldt firspring efter sine seneste soloeskapader i den vellykkede ’Thor: Ragnarok’ fra 2017. Denne gang gælder det et nyt eventyrridt ud i rummet, hvor Tordenguden må forsøge at finde ud af, hvem han i grunden er inderst inde. Snart tropper den galaktiske skurk Gorr imidlertid op og gør livet surt for alt og alle omkring ham i hans jagt på at dræbe alle guder.

Det bliver starten på det voldsomt underholdende Marvel-eventyr i selskab med Thor, som her synes at kunne udkonkurrere enhver guitarsolo fra 80’erne i ren og skær awesomeness. Til at hjælpe sig i kampen mod ondskaben finder man bl.a. seje King Valkyrie og den godmodige Korg samt ikke mindst også Thors ekskæreste Jane Foster, der nu tager gude-hammeren Mjølner i sine hænder. Kapow!

Thor får i den grad kamp til action-stregen udi guddommelig strabadser og farverige outfits. ’Thor: Love and Thunder’ er nemlig også en visuelt campy lækkerbisken af glimtende neonfarver og spruttende gnister. Her er seje monstre, storladne slag samt store guns – både dem med kugler i og dem, der sidder på skuldrene af Thor og Jane Foster. Det er uforskammet skørt og medrivende kulørt.

Chris Hemsworth er en sand fornøjelse som den charmerende og småkluntede Thor, mens Natalie Portman indgyder fortællingen både en fin skrøbelighed og bomstærk helte-styrke. Christian Bale er en ond tilføjelse til MCU som den creepy Gorr. Frygtindgydende og superklam. Desuden dukker en overraskende morsom Russell Crowe op som den selvfede gud Zeus. Ganske enkelt ubetalelig.

’Thor: Love and Thunder’ er herligt useriøs bulder og brag, men ikke uden et seriøst drama inden bag alt det veloplagte rabalder af 80’er-tråd og morsom kådhed. Instruktør og medforfatter Taika Waititi leverer kort fortalt herlig superhelte-eskapisme for fuld smadder. Ufortrødent og hæmningsløst. Det er dejligt og topfjollet – det uden at miste sit hjerte, der naturligvis sidder på det helt rette sted.

’Thor: Love and Thunder’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Thor: Love and Thunder’ har biografpremiere den 6. juli.