Flere dumheder og hjernedøde stunts med ‘Jackass Forever’

Vanvittig stunts på Blu-ray: Så sker det! Drengene fra Jackass er tilbage i filmisk form med ‘Jackass Forever’. Der er gået intet mindre end 11 år siden sidst. Så kan de efterhånden halvgamle drengerøve leve op til deres gamle stunts og farlige dumheder? Svaret er faktisk et ja. For dumheden og de vanvittige idéer er stadig i højsædet, når holdet af Jackass-medlemmer kaster sig ud i både lort, fuldt firspring og alskens klamheder.

Denne gang gøres bl.a. vores allesammens Johnny Knoxville og co. selskab af en række nye og dødsforagtende rekrutter i form af ungt blod. Det er nok meget godt. For de gamle hoveder bliver altså som bekendt ikke yngre. Derfor kastes de nye ansigter direkte i ind i ilden aka løvens hule, hvor den blandt andet står på både udfordrede tissemænd og svedfyldt sushi. Ja, det er både klamt og nervepirrende at overvære de mange stunts.

Her er en overvægt af de mange fysiske strabadser, der blandt andet også involverer slangebid og store kroppe, der maser mindre kroppe samt sin del af skridt, der bliver godt og grundigt smadrede. Ja, alt er for så vel ved det gamle i Jackass-land. Det selvom alderen trykker, hvorfor noget af ungdommens kådhed altså også er røget i løbet af årene.

Det er derfor også godt at se, hvordan de nye hoveder kaster sig dødforagtende og dumt ud i den ene udfordring efter den anden i et ræs om både at overgå hinanden, men altså også de gamle Jackass-mestre. Det er så absolt fortsat både dumt, men altså også ganske ok og hjernedød underholdning.

‘Jackass Forever’ er for fans højst sandsynligt et nostalgisk og kærkomment gensyn med ikke mindst de gamle hoveder, men mon ikke også de nye ansigter i flokken vil tage kegler, når først de halsbrækkende og dybt dumme stunts ruller afsted i en blanding af Jackass-nostalgi og kærlige drengestreger. Mon Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius, Preston Lacy, Dave England, Jason ‘wee Man’ Acuña med flere har mere i sig efter den her?

‘Jackass Forever’ udkommer på dvd og Blu-ray den 23. maj.