‘The Lost City’ er letbenet og charmerende eventyrsjov

Biografanmeldelse: Iført glimtende paillet-heldragt drager Sandra Bullock ud på et vildt eventyr med en sød Channing Tatum ved sin side. De spiller henholdsvis den romantiske eventyrforfatter Loretta og hendes bogforside-model Alan. Hvad der dog blot skulle være fiktion i bøgernes verden, udvikler sig i ’The Lost City’ snart til et meget virkeligt action-eventyr i romantisk komedieland.

Den begavede Loretta har et indgående kendskab til både arkæologi og gamle sprog, hvorfor hun kidnappes af den excentriske rigmand Abigail Fairfax. Han vil have hende til at lede ham til en dyrebar skat i en forsvunden by. Hans ledetråd er dog ganske lille, hvorfor Loretta kommer på noget af en prøve. Alan sætter derfor straks en redningsaktion i gang efter hende.

Herfra går den vilde skattejagt gennem jungledybet, mens en sovende vulkan øjnes i horisonten. Ganske vist genopfinder ’The Lost City’ ikke noget nyt udi actioneventyr. Heldigvis leveres hele baduljen dog ret så veloplagt, hvor ikke mindst den umage og charmerende duo i front med Bullock og Tatum er et herligt bekendtskab. De ser ud til virkelig at have haft det sjovt, hvilket smitter.

Hertil kommer Daniel Radcliffe som den megalomaniske Fairfax. Han leverer ligeledes sin herlige kliché af en skurk både veloplagt og med skøn komisk kant, hvilket går fint i spænd med vores to helte og filmens letbenede tone som helhed. Desværre løber de ellers ganske engagerende eskapader ind i lidt dødvande undervejs, hvor momentum og mit engagement mistes en smule.

Det lykkedes heldigvis at samle eventyr-tråden op, ikke mindst takket være netop Bullock, Tatum og Radcliffe. For selvom her ikke som sådan er overraskelser at finde på turen gennem junglen, er ’The Lost City’ et underholdende ridt, hvor potent action og eventyrlysten skattejagt kombineres ret vellykket med komik og kærlighed. En skøn omgang feel-good.

’The Lost City’ er med andre ord ikke nogen åbenbaring i genren, men limen, der holder sammen på klichéerne, er heldigvis stærk nok i form af kemien mellem Bullock og Tatum, mens også netop Radcliffe har haft en smittende fest som den grådige überskurk. Jeg var kort fortalt godt underholdt af dette actioneventyr. Intet mere. Intet mindre. Og det er bestemt helt ok.

’The Lost City’ får 4 ud af 6 stjerner:’The Lost City’ har biografpremiere den 28. april.