‘Black Widow’ serverer skøn familiestrid og vild superhelte-action

Marvel-helt på Blu-ray: Der er ingen tvivl om, at Scarlett Johanssons superhelt Black Widow er en hårdtslående bad-ass. Det har hun allerede bevist i tidligere MCU-film. Det er hun så absolut også i sin egen og første solofilm, der bærer den rammende titel ’Black Widow’. Hun får dog sej kamp til stregen af blandt andre Florence Pugh i rollen som hendes søster Yelena. Sammen er de ren bankekødsdynamit!

Der er nemlig fuld smadder på både de store eksplosioner og de solide slåskampe, når de to søstre folder sig ud i vildt koreograferede rabalderscener. Det er medrivende, voldsomt og overdrevent. Måske også så overdrevent, at filmens egen realisme lider et par knæk undervejs, eftersom blandt andet ingen af de to søstre kommer det mindste til skade på trods af ellers totalsmadrende fald og voldsomme ulykker.

© Marvel / Black Widow

Ja, det her er rendyrket superhelte-eskapisme med et glimt i øjet og en morsom selvbevidsthed. Som når der bl.a. ping ponges veloplagt over, at Natasha Romanoff aka Black Widow (vist nok) er blevet bare en kende seksualiseret gennem tiden. Det må godt være sjovt, selvom her også er en til tider mere gritty tone end i de ofte ellers så ekstravagant kulørte eskapader, man er blevet vant til fra Marvels filmunivers.

Men hvad handler ’Black Widow’ egentlig om? Det vil jeg ikke gå videre ind i. Jeg vil dog sige så meget som, at fortællingen udspiller sig i tiden efter ’Captain America: Civil War’ og altså før begivenhederne i ’Avengers: Endgame’. Nå ja, du har nok også allerede regnet det ud: Black Widow skal nemlig med hjælp fra blandt andet Yelenda forsøge at få bugt med en skurks ondskabsplan, inden det er for sent.

© Marvel / Black Widow

Udover den klassiske ’de-godes-kamp-mod-de-onde’, er et helt centralt tema og karaktermæssigt greb familie. Blandt andet set mellem Natasha og Yelenda, der endvidere gøres selskab af mor og far. Det i skikkelse af en cool Rachel Weisz og ikke mindst en sjov David Harbour, der i den grad har moret sig i rollen som farmand Alexei aka Red Guardian. Det gode humør smitter bestemt af.

For når filmen undervejs bliver en kende for lang for sit eget bedste og überskurken i skikkelse af en ellers karismatisk Ray Winstone bliver noget flad, så gøres der delvist op for det blandt andet i netop den engagerende dynamik mellem de fire familiemedlemmer. Ja, det er familie-skærmydsler af den fineste slags. ’Black Widow’ leverer kort fortalt velspruttende action og skønne familiestridigheder.

Blu-ray-udgivelsen byder desuden på en omgang ekstramateriale. Her finder man blandt andet lidt spas fra produktionen, en introduktion til filmen og slettede scener med mere.

’Black Widow’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K UHD den 14. september.

© Marvel / Black Widow