Den smukt fortalte ‘Minari’ efterlod mig svævende opløftet

Biografanmeldelse: Med følsom forståelse folder det smukt fortalte drama ’Minari’ sig forførende ud. Det handler blandt andet om det at skabe en familie med alt, hvad det indebærer af forventninger til livet og hinanden. Det handler om at finde og skabe sig et nyt hjem. Man følger nemlig en lille koreansk familie i 1980’erne, der er rejst til USA for at starte på en frisk og finde lykken.

Lykken ligger dog ikke lige foran næsen på mor, far og deres to børn. For efter et par hårde år med slidsomt arbejde i Californien, flytter de ind i en tvivlsom husvogn langt ude på landet i Arkansas. Her er det drømmen at opbygge et landbrug på det store stykke land, de har købt sig. Drømmen er dog mest faderen Jacobs, mens hans hustru Monica er mere skeptisk. Blandt andet det udfordrer deres forhold.

For det er ikke sådan lige at starte fra nul og det med at etablere et succesfuldt landbrug, så familien kan skabe sig et bedre liv end at tjene sine penge ved at kønsbestemme kyllinger i massevis. Familiedynamikken vendes dog snart på hovedet, da Monicas gamle mor Soonja ankommer fra Korea for at flytte ind sammen med familien.

Det hele lyder måske en kende tungt, men tag ikke fejl. For her er både humor, lun varme og dejlig menneskelighed i dramaet, hvis fortælling udfolder sig på naturlig vis. Samme naturlighed finder man i de gribende portrætter. Her med Steven Yeun som den pressede far, Yeri Han som den tvivlende hustru, mens Yuh-Jung Youn lunt portrætterer den bramfrie mormor.

Deres to børn indgår ligeledes dynamisk i familieportrættet, hvor Alan S. Kim som sønnen David fint portrætterer det spirende forhold til mormoren, der emmer af et barns naturlige nysgerrighed. Noel Cho er storesøsteren Anne, der sammen med David forsøger at holde sammen på deres forældres forhold. Jeg må bestemt ikke glemme en herlig Will Patton som excentrisk og gudfrygtig arbejder på det lille landbrug.

Instruktør og manuskriptforfatter Lee Isaac Chung er ganske enkelt lykkedes med et hjertevarmt, morsomt og gribende portræt af en familie på ny grund med alt, hvad det indebærer af udfordringer – ydre som indre. Et portræt om det at skulle og ville skabe sig et nyt hjem med håbet om en bedre fremtid. Et portræt af generationer, hvor livets line spændes forførende og følsomt ud mellem børn og forældre.

’Minari’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Minari’ har biografpremiere den 6. maj.