Tom Cruise og fæle aliens i ‘War of the Worlds’ på 4K Ultra HD

Science fiction på 4K Ultra HD: Lad det være sagt med det samme, jeg er virkelig vild med Tom Cruises film – dette gælder ikke mindst den måske en smule undervurderede og oversete (?) science fiction-film ‘War of the Worlds’ instrueret af ingen ringere en mesteren Steven Spielberg. Jeg mener i hvery fald, at man bør give filmen en chance til eller i det hele taget bare se den. Nu hvor den udkommer på det billed- og lyd-optimerede 4K Ultra HD-format, bør man bestemt gribe netop den chanc.

‘War of the Worlds’ er fra 2005 og er en moderne fortolkning af H.G. Wells klassiske science fiction-thriller, som er historien om en amerikansk familie og deres desperate kamp for at redde menneskehedens fremtid fra fæle rumvæsner, der invaderer Jorden. For at beskytte sin familie må Ray Ferrier derfor nu flygte fra en hær af fremmede maskiner, der ødelægger alt hvad der er på hans vej.

Der er med andre ord i min optik ingen vej unden om denne film – slet ikke, hvis man er til Tom Cruise, science fiction og farlige rumvæsner, videre til film af Steven Spielberg og ganske enkelt medrivende og spektakulære film. Jeg er i hvert fald vild med ‘War of the World’ i denne opdaterede version – og nej, man behøver altså ikke at være lige så vild med Tom Cruise som jeg er for at sætte pris på filmen.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Udover at filmen nu udkommer på det billed- og lyd-optimerede 4K Ultra HD-format, så følger der med udgivelsen også en ret omfattende omgang ekstramateriale, hvor man således kan dykke ned i en række featuretter, blandt andet ‘Revisiting the invasion’, ‘Steven Spielberg and the original War of the Worlds’ og ‘The H.G. Wells
legacy’ og meget mere.

‘War of the Worlds’ udkommer på 4K Ultra HD den 2. juni.