’Weathering With You’ er magiske vejrfænomener og fortryllende kærlighed

Biografanmeldelse: Den japanske animationsfilm ’Weathering With You’ tager mig med til et regntungt, forførende og neonoplyst Tokyo. Her finder man den unge teenager Hodaka. Han er løbet hjemmefra, da livet på den lille ø, hvor han kommer fra keder ham. Han håber derfor på, at der venter et sandt metropoleventyr foran ham. Det viser sig dog at være noget langt fra sandheden.

Nej, det er ikke nemt for den unge dreng at få fodfæste i byen, der hverken står klar med et job eller et sted at bo – og så regner det konstant. Hodaka møder imidlertid manden Keisuke, som han får job som assistent hos. Livet i Tokyo lysner dog for alvor op, da han møder den lidt ældre teenager Hina. Hun viser sig ovenikøbet at have magiske evner til at kunne styre vejret.

Den søde Hina kan således for øjeblikke vende det regnvåde Tokyo til en by med blå himmel og solskin. Mødet mellem Hina og Hodaka bliver starten på et både sødt, akavet og stormombrust forhold, der både byder på helt fortryllende scener samt sin del af problemer med ordensmagten. Her forenes med andre ord drømmende vejrmagi med jordbunden realisme i en storby, der aldrig sover. Forrygende.

’Weathering With You’ er også fortællingen om en ung drengs vej ind i de voksnes rækker, hvor han må finde sin egen plads i livet – og ikke mindst skabe den fra bunden i en svær by som Tokyo. Det er fortællingen om den første forelskelse og mødet med det modsatte køn. Begge dele dragende fint fortalt gennem vores to teenagere, der begge forsøger at finde fodfæste i livet.

Dette møde mellem to unge mennesker er altså et medrivende møde, der har en næsten helt dommedagsagtig stemning som bagtæppe med den konstante regn, der indhyller byen i et skydække af dunkelhed og mørke. ’Weathering With You’ er desuden også – og ikke mindst – en yderst visuel lækkerbisken. Den er smuk i al sin detaljerigdom af storbyforfald og magiske scener i frit fald.

’Weathering With You’ er med andre ord en fortryllende smuk animationsfilm, der med de store følelser svinger både sentimental og letbenet kærlighed ind i en verden, der huser både den barske virkelighed og magiske begivenheder i vejrets vold. Filmen får kort fortalt en varm anbefaling – det samme gør instruktør og manusforfatter Makoto Shinkais forrige film ’Your Name’ fra 2016 desuden også.

’Weathering With You’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Weathering With You’ har biografpremiere den 12. marts.