‘Akira’ er en mesterlig animationsklassiker fra Japan anno 1988

Animationsklassiker på Blu-ray: Hvis du ikke allerede kender – eller ikke har set – den japanske animationsfilm ‘Akira’ fra 1988, så kan du godt glæde dig til at få den hjem i samlingen. Nu udkommer den nemlig på Blu-ray her i landet. Ja, det er virkelig super lækkert at se en film som denne få en dansk udgivelse, så både fans af filmen og nytilkommere kan få sig en virkelig både flot, medrivende og mesterlig animationsoplevelse.

‘Akira’ foregår i en nær fremtid efter den store krigs verdensomspændende ødelæggelser. Her finder man den den forfaldne metropol kaldet Neo Tokyo, der blev til af resterne af den gamle verden. Kriminelle bander, politi-brutalitet, korruption og udbredt arbejdsløshed gør byen til et sted med evig uro.

De to unge motorsyklistene Kaneda og Tetsuo begiver sig i filmen ud for at finde sandheden, så de kan bringe orden i en by, der er i ellers konstant uorden – en farlige og fredsløs by, hvor kun de stærkeste synes at holde sig ovenvand for både vold, død og farlige bander.

‘Akira’ er ganske enkelt en anime-klassiker med et virkelig sejt cyberpunk-univers, der rev mig med fra første til sidste færd med sit dystopisk science fiction-udtryk og medrivende samt ikke mindst også helt igennem vilde animation. Du skal med andre ord skynde dig at få fat i filmen – en for at se og opleve den for første gang, og eller fortjener den så absolut op til flere gensyn. En formidabel film.

‘Akira’ udkommer på dvd og Blu-ray den 12. marts.