Fuld af charmerende fart på det blå pindsvin i ‘Sonic the Hedgehog’

Biografanmeldelse: Ja, jeg har spillet min del af Sonic på min Sega Master System II way back. Nu er det lynhurtige og blå konsolspils-pindsvin gået til filmen med den sigende titel ‘Sonic the Hedgehog’. Det er der kommet en desværre noget middelmådig, men trods alt også ok charmerende film ud af, hvor Jim Carrey gør pindsvinet skurkagtigt selskab.

I filmen er det både hurtigtsnakkende og hurtigtløbende pindsvin ankommet til Jorden fra en fjern verden. Sonic opholder sig her i en rolig lille flække, hvor han kommer til at udgøre en umage duo med den lokale betjent Tom. Heldigvis fristes jeg til at sige, for snart dukker den onde Dr. Robotnik op med fæle planer for det blå pindsvin og dens lynhurtige kræfter.

Nej, her er næsten ingen historie – i hvert fald ikke en videre interessant en af slagsen. Fint nok, hvis så bare denne katten-efter-musen-præmis var blevet forløst mere medrivende. Det er desværre ikke særlig meget af vejen. Heldigvis så har filmen et par trumfkort på hånden, der trods alt er med til at holde min interesse ved lige det meste af filmen.

For ikke alene, så er Sonic et ganske muntert, charmerende og sødt bekendtskab med veloplagt stemme af Ben Schwartz, men også Jim Carrey som den excentriske Dr. Robotnik tilfører filmen ganske medrivende energi. Hertil kommer en håndfuld ok vilde actionscener med den ræsende Sonic på farten, hvor scenerne køres ned i super slowmotion. Ganske morsomt.

Desværre bliver disse fræsende actionscener med Sonic på farten og Dr. Robotnik i røven en smule ensformige. Når man har set en af dem, ja, så har man så godt som set dem alle. Men heldigvis er der også god og ganske morsom dynamik at finde mellem Sonic og betjenten Tom, der spilles med fin underspillet komisk timing af James Marsden.

‘Sonic the Hedgehog’ er kort fortalt en ok underholdende lille film, der desværre ender med at være ret forglemmelig. Historien bliver aldrig interessant, men trekløveret af karakterer er med til at holde filmen kørende med sine steder fint timet komik. Nå ja, og så er der et emne som ensomhed i spil hos den ensomme Sonic, hvilket dog ganske vist ikke får videre dramatisk tyngde.

‘Sonic the Hedgehog’ får 3 ud af 6 stjerner:

‘Sonic the Hedgehog’ har biografpremiere den 13. februar.