Den umage duo er komisk tilbage med ‘Jay and Silent Bob Reboot’

Komedie på Blu-ray: En af mine klare favoritter, når det kommer til instruktører og filmnørder, er Kevin Smith. Han har givet mig både både virkeligt gode og særdeles fremragende filmoplevelser med titler som ‘Clerks’, ‘Chasing Amy’ og ‘Dogma’, videre til ‘Mallrats’, ‘Tusk’ og ‘Red State’ – nå ja, og ikke mindst ‘Jay and Silent Bob Strike Back’.

Nu er det netop disse to sidstnævnte karakterer – to af de mest ikoniske fra Kevin Smiths skæve, groteske og sjove univers, nemlig Jay og Silent Bob – der er tilbage i deres nye og helt egen film med ‘Jay and Silent Bob Reboot’, der er ude på Blu-ray her i landet. Ja, det er Kevin Smith selv, man finder i rollen som den meget lidt snakkesaglige Silent Bob – heraf navnet.

Nå, men hvad handler ‘Jay and Silent Bob Reboot’ så om? Jo, da Jay og Silent Bob opdager, at en fortsættelse til filmen ‘Bluntman & Chronic’ er ved at blive lavet, tager de af sted til Hollywood for at stoppe det. Undervejs løber de ind i Jays ekskæreste Justice, og Jay opdager, han har en datter, han aldrig har kendt til – en, der tvinger dem til at tage hende og hendes venner med til Hollywood, så de kan medvirke som statister i den nye film.

Man kan på sin vis sige, at ‘Jay and Silent Bob Reboot’ på en og samme tid er en genindspilning, nyfortolkning og opfølgning af netop ovennævnte ‘Jay & Silent Bob Strike Back’. Den er således også fyldt med optrædener fra tidligere karakterer, som man vil kende fra Kevin Smiths View Askewniverse, mens der naturligvis også dukker enkelte nye, men alligevel velkendte ansigter op.

Blu-ray-udgivelsen med ‘Jay and Silent Bob Reboot’ byder udover selve filmen også på en smule ekstramateriale. Her finder man således og blandt andet interviews med cast og crew, videre til spas fra settet med mere. Men ja, det er altså filmen der må siges at være hovedattraktionen på denne Blu-ray-udgivelse.

– ‘Jay and Silent Bob Reboot’ udkommer på dvd og Blu-ray den 23. januar 2020.