Det gør faktisk ondt at se skilsmissedramaet ‘Marriage Story’

Biografanmeldelse: Det der med at blive skilt er altså noget lort. Det er det i hvert fald i Noah Baumbachs fint fortalte og triste ‘Marriage Story’. Her spiller Scarlett Johansson og Adam Driver henholdvis Nicole og Charlie – et ægtepar, der har valgt at lade sig skille. Fanget i det hele er deres lille søn Henry – spillet naturligt af Azhy Robertson.

Således folder dramaet sig altså ud om skilsmissen og de implicerede parter. Hvordan de hver især håndterer tabet, sorgen og beslutningen om ikke at skulle være sammen mere. Det hele går fra rimeligt udramatiske snakke til at blive grimmere end grimt mellem de to – og ja, her leveres et par scener, der faktisk gør ondt at være vidne til. Rigtigt ubehagelige. På en god måde.

For det er her dramaet for alvor tager fat og får levet liv. Der hvor fløjshandskerne er taget af. Ikke at fornægte filmens kvaliteter i de mindre store følelsesmæssige udsving. For også i det stille sniger dramaet sig fint ind, hvor både Scarlett Johansson og Adam Driver bringer deres bedste til filmen. Begge stærke præstationer – hver for sig, såvel som sammen. Jeg tror på dem.

Her er altså tale om et velspillet drama med en nærværende historie. Desværre udspiller historien sig sådan set også uden overraskelser. Den er med andre ord ret så lige ud ad landevejen. Det tager desværre også lidt nerve ud af filmen, da jeg sådan set ikke er i tvivl om, hvordan det hele vil udfolde sig. Heldigvis er der undervejs dog fine nuancer i fortællingen og karaktererne.

Det gælder blandt andet også Laura Derns skarpe og selvsikre skilsmisseadvokat Nora Fanshaw, der hjælper Nicole, mens en noget mere tilbagelænet Alan Alda som Charlies advokat også bringer humor til bordet som Bert Spitz. Humoren er desuden også en fin del af filmen, der velafbalanceret spiller sammen med det for det meste af vejen engagerende drama.

‘Mariage Story’ er med andre ord et – i mangel af bedre ord – et solidt, ganske velfortalt og ikke mindst velspillet og engagerende drama, hvor alle medvirkende bringer deres bedste for at forløse den både triste og rørende fortælling om det at blive skilt – ikke mindst smerten og med et barn fanget midt i det hele. Det er smerteligt at overvære, hvilket klart er en styrke for filmen.

‘Mariage Story’ får 4 ud af 6 stjerner:

‘Mariage Story’ har biografpremiere den 28. november.