‘Countdown’ er en dødssyg gyser om dødsensfarlig dødsapp

Biografanmeldelse: Den måtte jo komme på et tidspunkt. Filmen om en dødsapp – teknologiens mørke side foldet ud i en gyser. Det er nemlig tilfældet med ‘Countdown’, der desværre også er en dødssyg gyser. Dens præmis er ellers tilpas fjollet til, at der kunne være disket op med horror og humor i velafstemt samhørighed. Det er ikke tilfældet.

Mest af alt, så går filmen i tomgang og leverer hverken opfindsomme mord eller nervepirrende spænding. Det bliver dog til et par mislykkede jump scares og hektisk klipning i stedet for reel uhygge. Øv. Men altså, hvad handler filmen egentlig om? Jo, man følger den unge kvinde og sygeplejerske Quinn, der downloader den mystiske app.

Det hele synes ganske vist mest af alt som en fjollet idé og dårlig joke, men snart – og alt for sent – går det op for Quinn, at dødsapp’en rent faktisk har ret i, at den kan forudsige brugerens eksakte dødstidspunkt – ned til sekundet, hvilket nedtællingen på mobilen med al tydelighed viser. Det bliver derfor nu en kamp imod tiden for Quinn, inden hun selv må lide døden.

Ja, præmissen for gyset er sådan set stramt og letforståeligt, men afviklingen er flad og fersk. Der er hverken schwung på mordene – der er utroligt uopfindsomme – eller i humoren, der mest af alt overlades til en kynisk telefonsælger samt en overgearet og dæmonelskende præst. De to er dog ok lyspunkter i et gys, der ellers vader i kønsløse karakterer.

Jo, Elizabeth Lail er da ok sød som den mere og mere desperate Quinn, mens Jordan Calloway udfylder sin rolle som hendes partner in crime fladt nok til ikke at være mindeværdig. Ligesom filmen. Der smides så også lige en mere eller mindre ligegyldig – og alt for konstrueret – sekschikane-sag ind i møllen. Ja, der skal jo lige være en bad guy på banen. Udover app’en.

På bundlinjen er ‘Countdown’ helt kort fortalt totalt ligegyldig, forglemmelig og uopfindsom – det selvom her altså ellers er tale om en herligt fjollet præmis for gyset og den sorte humor. Men underholdende bliver filmen aldrig, gyset udebliver og de ellers oplagte opfindsomme mord forbliver flade, fesne og forglemmelige.

‘Countdown’ får 1 ud af 6 stjerner:

‘Countdown’ har biografpremiere den 21. november.