Selv en akavet røvhulsblegning forbliver røvkedelig i komedien ‘Jagtsæson’

Biografanmeldelse: Det er muligt, at man ikke skal græde over spildt mælk, men hvad så med spildte filmkræfter? I så fald ville jeg vræle i vilden sky efter at have set komedien ‘Jagtsæson’. For hold da op, hvor udstiller de medvirkende – dog mest dem bag kameraet – filmmediet som noget af det mest dovne, ligegyldige og forglemmelige medie af alle. Så tag jer dog sammen!

Men hvorfor nu denne harceleren, tænker du måske? Jo, nu skal du høre. En ting er naturligvis, hvis en film er doven, ligegyldig og forglemmelig, men dødssynden over dem alle må dog i dette tilfælde være, at ‘Jagtsæson’ er noget så bunduheldigt som en komedie, der ikke er morsom. Jeg hverken grinte, fnes eller småklukkede på et eneste tidpunkt gennem filmens 92 lange minutter.

Al komisk timing er suget ud af denne flade pandekage af en “komedie”, hvor dovenskaben konstant indfinder sig i den gumpetunge instruktion, mens det klodsede manuskript klippes kluntet i klipperummet, så selv afsættene til bare en smule komisk klukken kuldsejler allerede inden, der lægges fra kaj. Ja, dette er, hvad man i folkemunde nok ville kalde en ommer.

Men hvad handler ‘Jagtsæson’ egentlig om? Jo, den fraskilte og uheldige singlemor Eva (Mille Dinesen) tager på et wellnessophold med sin bedste veninde Marlene (Lærke Winther) og eksmandens nye og unge kæreste Isabella (Stephania Potalivo). For ja, Marlene skal knalde midtvejskrisen væk, mens Eva skal forsøge at få et bedre forhold til Isabella, der jo trods alt er sønnens pokkers perfekte papmor.

Således står den på “komiske” optrin, der involverer alt fra en akavet Brazilian wax og kogning af en menstruationskop til en kikset fyr i en sauna samt kastning med en død hund med mere. Nå ja, og hvis du har set traileren, så ved du også, at filmen byder på et styk med røvkedelig røvhulsblegning for den kriseramte Eva, der på uheldig vis fanges med røven i vejret via FaceTime med chefen og kollegaerne i den anden ende. Men nej, intet fungerer.

Det kvindelige trekløver er desuden enten dumme, usympatiske eller begge dele. Jeg vil dog sige fred med det, hvis så bare filmen var morsom. Det er den ikke. I stedet trækkes jeg – som en hund med snuden igennem en anden hunds afføring – gennem denne forudsigeligt kedelige komedieørken af komiske kiks. Jeg er med andre ord en forbløffende tilskuer til et komisk korthus, der bliver ved med at falde usjovt sammen om sig selv. Vrææææææl!!!

‘Jagtsæson’ får 1 ud af 6 stjerner:

‘Jagtsæson’ har biografpremiere den 3. oktober.