Klamme zombier og menneskelige stridigheder i 9. sæson af ‘The Walking Dead’

Zombier på Blu-ray: Selvom zombieserien ‘The Walking Dead’ måske ikke har haft samme og konstant intense tag i mig hele vejen, så er det fortsat en herligt grum og blodig fornøjelse at overleve serien sæson for sæson. Nu er 9. sæson så udkommet på Blu-ray her i landet, så du kan opleve flokken af overlevende på ny forvilde sig ud i zombie-sjask og interne stridigheder, mens de fortsat kæmper for deres liv.

Jeg vil ikke spoile her, hvilke nye karakterer, man møder denne gang – eller hvem, der ikke overlever de brutale eskapader – men blot fortælle, at den ubehaglige stemning nu nok bliver holdt i hævd. Der er altså ikke mange rolige øjeblikke for de hårdtprøvede helte og antihelte – eller skurke for den sags skyld. For her males der fortsat med gråtoner i skellet mellem helte kontra skurke. For hvad gør egenlig folk onde?

Det er nemlig fortsat menneskene, der i den grad udgør en trussel mod hinanden i lige så høj grad – hvis ikke mere – som det er de klamme zombier, der truer menneskene med en splattet død. Serien excellerer ligesåvel fortsat i det uforudsigelige og ubehagelige – og netop denne kombination er guld værd, når den lykkedes.

Selvom serien måske ikke just genopfinder sig selv, leverer den atter en gang solidt sortsyn, et spændende og kontrastfyldt persongalleri og ikke mindst en masse skønt zombiesplat.

Ekstramateriale: Blu-ray-udgivelsen byder desuden på en omgang ekstramateriale, hvor man blandt andet finder en the making of, slettede scener, videre til kommentarspor og en in memoriam featurette med mere.

‘The Walking Dead’ sæson 9 udkommer på dvd og Blu-ray den 30. september.