Stalkeren fra Helvede på spil i thrilleren med den passende titel ‘Stalker’

En stalker på Blu-ray: Den psykologiske thriller ‘Stalker’ folder på udspekuleret og kynisk vis sin gysende fortælling ud på både elegant, intens, nervepirrende og ikke mindst myrekrybende vis. Nu er filmen udkommet på Blu-ray her i landet, så man kan nyde thrilleren og ikke mindst en forførende og kalkuleret ond Isabelle Huppert som stalkeren fra Helvede.

Det er ganske vist småt med spruttende blod i filmen, men hey, pyt med det, når nu instruktør Neil Jordan leverer et underholdende – om end ikke just lige logisk – stykke med psykopatisk funride, hvor ikke mindst ét styk psykotisk kvindemenneske i form af en dirrende og urovækkende Isabelle Huppert komplet vinder mig over som den udspekulerede stalker.

Ja, Isabelle Huppert er så absolut et creepy bekendtskab, hvilket desværre først går op for Chloë Grace Moretz’ karakter Frances alt for sent. For hvad der ellers starter som et uskyldigt – og tilfældigt – venskab, udvikler sig snart til noget af en kattepine for Frances, der ikke sådan lige synes at kunne slippe af med den franske kvinde, der altså viser sig at have andet end et normalt venskab i tankerne.

Udover at være et skummelt og besnærende bekendtskab, så er filmen også en fin fortælling om blandt andet interessante tematikker som ensomhed og moderskab.

‘Stalker’ udkommer på dvd og Blu-ray den 26. september.