Excentrisk Robert Downey Jr. taler med dyr i komedien ‘Dolittle’

Komedie på Blu-ray: Tænk sig at kunne tale med alverdens dyr – det ville være ret så vildt, ikk’? I den forglemmelige ‘Dolittle’ er det præcis, hvad filmens titelkarakter kan. Efter sin hustrus død har den excentriske Dr. Dolittle dog imidlertid vendt verden – og ikke mindst menneskene – ryggen. Han er med andre ord opslugt af selvmedlidenhed og kun med sine talende dyr som venner.

Der går dog ikke længe førend, at den gode Dolittle atter engang bevæger sig ud i menneskenes verden. For da den dødeligt syge dronning Victoria har brug for hans hjælp, bliver det også starten på en mere eller mindre eventyrlig rejse, der bringer Dolittle og de mange dyr ud på verdenshavene og ind i ukendt land for at skaffe modgiften til dronningen.

Robert Downey Jr. indtager måske nok ganske fint rollen som den småskøre, elskværdige og charmerende Dolittle – han drukner dog hurtigt i en film, der er fersk, forglemmelig og for kedelig i sin fortælling til, at jeg engageres – hverken i historien eller i de medvirkende. Fra Dolittle til de mange talende dyr. Der forsøges ellers stablet alverdens morsomheder på benene.

Det bliver dog nærmest aldrig til komiske pletskud, men mest af alt flade forsøg på dette, hvor timingen synes mere off end on. Desværre. For der er ellers lagt i gryden til sin del af morsomme optrin. Man finder blandt andet alt fra en kuldskær isbjørn til en tiger med moderkomplekser og en guldsmed med mere end selvtilliden i orden – nå ja, og en solid omgang pruttehumor.

Lige lidt hjælper det desværre en ellers ok veloplagt Robert Downey Jr., der mest synes som en vag skygge af den kaptajn Sparrow. Excentrisk, kulørt og karismatisk. Det bliver denne Dolittle bare ikke rigtigt – det samme kan siges om det ellers kulørte eventyr, der mangler mere schwung, flere troværdige farer samt udfordringer og ikke mindst en skurk, der bare har en smule pondus.

Robert Downey Jr. lander altså fladt som Dolittle i det forglemmelige eventyr, hvor de talende CGI-dyr aldrig rigtigt får komisk fat. Her er ellers prominente stemmer af blandt andre Rami Malek, Octavia Spencer og Emma Thompson. Det hele fremstår desværre bare mest af alt som venstrehåndsarbejde. Et eller andet sted i processen er hjertet i hvert fald blevet tabt på gulvet. Øv.

‘Dolittle’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 15. juni.