Ikonerne Arnold og Linda er tilbage på 4K Ultra HD med ’Terminator: Dark Fate’

Science fiction-action på 4K Ultra HD: Så skete det. Selveste Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton – den oprindelige duo fra de to første film i Terminator-franchisen – er tilbage i deres ikoniske roller som The Terminator og Sarah Connor for at levere mere fremtids-action. Det gør de med ’Terminator: Dark Fate’, der ser bort fra alle øvrige indslag i serien end James Camerons to første film fra henholdsvis 1984 og 1991. Nu udkommer filmen på 4K Ultra HD.

Denne gang står verden overfor en ny trussel fra fremtiden. Nemlig en ny og mere avanceret dræberrobot end den gamle Terminator-model, der har rejst tilbage i tiden for at gøre det af med den unge og noget forvirrede kvinde Dani, der altså har en vigtig – men ukendt rolle – at spille i fremtidens kamp mellem dræberrobotterne og menneskene.

Ind fra højre kommer Grace – et computer- og styrke-optimeret menneske – der således tager Dani under sine beskyttende vinger, nå ja, og hendes kampklare krop. De to får dog ikke lov til at stå alene mod den farlige robot, for Sarah Connor melder snart sin ankomst med store automatvåben og en bazooka. Boom! Siger det – så er scenen ligesom sat og comebacket for Linda Hamilton skudt i gang.

Hamilton er da også noget af det, der med charme, styrke og autoritet er med til at binde filmen engagerende sammen, når den desværre vælter noget klodset sammen om sig selv. Den starter eller medrivende ud med potent action og voldsomme nævekampe. Jeg er på! Men som fortællingen folder sig ud, begynder korthuset desværre også at falde en smule sammen.

Tonen i filmen bliver undervejs sat en smule ud af kurs med fjollede comic relief-øjeblikke, der desværre rammer mere skævt end plet. Det suger noget af den ellers fine alvor ud af filmen, der også lever af netop sin virile action, der mod slutningen da også går helt agurk og over gevind i over the top-scenarier både til lands, til vands og i luften.

Det sagt, så formår ’Terminator: Dark Fate’ er være en ok underholdende tilbagevenden til det herlige Terminator-univers, hvor både Arnold og Linda charmerer, mens Mackenzie Davis er med til at stjæle billedet som den hårdtslående Grace. Men desværre er dette ikke det helt store og fyldestgørende comeback for franchisen, der ellers står mit hjerte nært.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Udover, at actionbraget udkommer i en steelboks i det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format, så kan man også dykke ned i mere end en times ekstramateriale. Her finder man således blandt andet både slettede og forlængede scener, videre til skabelsen af filmens univers og et kig på filmens ‘final showdown’ med mere.

’Terminator: Dark Fate’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 16. marts 2020.