Byd velkommen til den morsomme superhelt Shazam! på 4K Ultra HD

Superhelt på 4K Ultra HD: Okay, hvordan ville du mon lige reagere og agere, hvis du som barn pludselig kunne forvandle dig til en superhelt med op til flere superseje superkræfter? Det er ikke sådan lige til at svare på. I den superhelte-komedien ‘Shazam!’ får man om ikke andet svaret på, hvordan drengen Billy Batson tackler den noget overraskende situation som superhelt.

For noget tilfældigt står Billy en dag nemlig på mystisk vis ansigt til ansigt med en troldmand, der giver ham evnen til at forvandle sig til en voksen superhelt, når han siger det magiske ord “shazam”. Med sin nye identitet tester han således sine superevner med hjælp fra vennen Freddy – for hvad ellers skal man bruge superevner til end at have det sjovt?

Men helt sjov forbliver løjerne dog ikke, for den onde Dr. Sivana vil have fat i hans kræfter og det med hjælp fra en flok olme bæster. Inden historien dog får sig sporet ind på dette plotelement skal Billy og Shazam lige etableres som karakterer. Det roder filmen således lidt i ring med, hvor man blandt andet får Billys en smule triste historie om savnet af sin mor.

For den forældreløse dreng er nemlig på jagt efter at finde sin biologiske mor, mens han ellers er blevet bokset fra den ene plejefamilie til den anden. Således kommer tematikker som familie og tilhørsforhold også i spil – dog lige lovligt overfortalt. Filmen er desværre sådan mere overordnet også en smule ujævnt fortalt, mens plottet flere gange træder vande. 

Det sagt, så er der ganske meget fart over feltet, hvor humoren og legen med superheltegenren desværre ikke for alvor løfter sig over et par tøhø’er for mit vedkommende. For måden hvorpå der ellers tages komisk livtag med genren kommer ikke helt til sin ret, mens blandt andet en ellers charmerende Zachary Levi som Shazam ikke helt får sendt komikken rent i mål hele vejen.

Det kulørte univers har dog på trods af dette – samt en alt for lang finale, der blot bliver kedelig frem for medrivende – en tilpas letbenet og munter tone til ikke helt at falde til jorden. Således holder filmen sig altså også ok ovenvande, men ender desværre som både en middelvare og forglemmelig superheltefilm. Men lidt har dog også ret… SHAZAM!

4K Ultra HD og ekstramateriale:
Filmen udkommer på det overlegne 4K Ultra HD-format, der leverer filmens løjer billed- og lydoptimeret. Hertil kan man dykke ned i en omgang ekstramateriale, der blandt andet består af mere en 90 minutter – eksempelvis både en alternativ start og slutning på filmen, videre til slettede scener og audition-bånd samt spas fra produktionen med mere.

‘Shazam!’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 12. august.