THE HAPPYTIME MURDERS: Grove dukkeløjer falder yderst umorsomt på røven

Biografanmeldelse: Egentlig er kombinationen af uskyldigt udseende dukker med grove jokes og gakkede sjofelheder jo et ret så godt afsæt for en sorthumoristisk komedie. For komikken opstår ofte, hvor modsætninger mødes. Og det gør de bestemt i ‘The Happytime Murders’. Men lad mig allerede nu skuffe dig med at sige, at intet fungerer tilnærmelsesvis tilfredsstillende her.

Men hvad handler filmen først og fremmest om? Jo, vi ankommer til en verden, hvor mennesker og dukker lever side om side. Ind træder den storrygende privatdetektiv og dukke Phil Philips, der bliver sat på en sag, hvor dukkerne fra en gammel 90’er-serie bliver dræbt en for en. Sammen med sin gamle makker Connie Edwards må de to nu opklare mordmysteriet.

Således er en fortælling efter kriminalfilmens ABC og buddy cop-klichéerne lagt på skinner. En privatdetektiv med et traume i bagagen samt et uvildigt makkerpar, der ikke kan udstå hinanden – i hvert fald til at starte med. For ja, naturligvis kommer de to til at bløde op over for hinanden. Men ja, klichéerne forsøges her brugt som komisk fodder. Det bliver bare aldrig morsomt.

Mere fatalt er det dog, at filmens ellers mange og hyppige forsøg på at være morsom, grov og over the top fejler gang på gang. Timingen er helt off – blandt andet i dynamikken mellem Phil og makkeren Connie, som spilles af en svært umorsom Melissa McCarthy – mens der træskes rundt i de samme jokes filmen igennem. Jokes, der bare aldrig fungerer.

Jeg er ellers absolut for både platheder og jokes under bæltestedet. Ja, det er her filmen befinder sig. Men både sæd-og-sex-jokes samt dukker, der siger “fuck” og andre frækheder forbliver umorsomt, postuleret og forceret. Det er kun i enkelte glimt, at noget af filmens galskab – der kunne have fungeret – stikker hovedet frem for blot at blive kørt over af endnu et ligegyldigt “fuck”.

Som eksempelvis i en pornobutik, hvor en blæksprutte malker en ko, så mælken sprøjter. Det er langt ude og helt gakket. Men filmen følger aldrig op på den slags bizarre indspark og forfalder til billige trick, som netop blandt andet bare at lade dukkerne sige kedelige sjofelheder. Men det bliver bare aldrig sjovt. Forudsigeligheden sejrer og historien er ligegyldig. Absolut en fuser.

– ‘The Happytime Murders’ får 1 ud af 6 stjerner:

– ‘The Happytime Murders’ får premiere den 13. september.