Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/includes/widget-video.php on line 60 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/includes/widget-facebook-fans.php on line 54 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/includes/widget-best-reviews.php on line 110 Notice: Only variables should be passed by reference in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/option-tree/ot-loader.php on line 329 Biografanmeldelse: Der er sæd-, blowjob- og prutte-jokes samt..." /> DITTE & LOUISE: Komisk duo, kønsroller og røven på komedie – Filmskribenten

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 53 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 54 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 55 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 56 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 57 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/2/1/filmskribenten.dk/httpd.www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 58
Anmeldelser

Published on september 13th, 2018 | by Bjarke Friis Kristensen

0

DITTE & LOUISE: Komisk duo, kønsroller og røven på komedie

Biografanmeldelse: Der er sæd-, blowjob- og prutte-jokes samt kønsdebat, #MeToo og sexisme på menuen, når Ditte Hansen og Louise Mieritz med ‘Ditte & Louise’ går fra tv til filmen. Der er også et dramatisk centrum i form af det i filmen hårdtprøvede venskab mellem de to kvinder. Således forsøges der balanceret det dramatisk oprigtige med det komiske spundet om en fortælling, der sætter ovenstående emner i spil. Det lykkedes desværre ikke helt.

Der er dog god og troværdig kemi mellem Ditte og Louise, når de her kommer på den ene prøvelse efter den anden. Både professionelt og privat. I filmen udgør de nemlig en duo, der optræder med deres sang-og-danse-show, hvilket ikke helt kører på succesfulde skinner. Og da Ditte går til casting på en rolle i en vikingefilm, bliver det starten på et skred professionelt og i deres venskab.

Nå ja, der er lige det med rollen, at det er en manderolle. Derfor klæder Ditte sig ud som manden Ditlev – og scorer søreme det prominente job og skal nu spille overfor Anders W. Berthelsen. Således er der indledt et farligt og kønskomisk dobbeltspil, der afføder både sjove samt forsøg på sjove scener, der sætter kønsrollerne absurd og grovkomisk på spidsen. Ikke altid lige vellykket.

Men blandt andet pointeres det, hvordan kvinder i branchen naturligvis skal være unge og smukke, hvis de skal have succes, mens mændenes holdning har vægt og kvinderne ignoreres, videre til lavkomiske sammenstød som når Ditte som Ditlev nu skal forsøge at sno sig ud af en tur på pissoiret eller begå sig i mødet med en kvinde, der vil i bukserne på hende aka ham.

Det er måske ikke just kønskomisk raffineret, men dog ok morsomt sine steder. Så mens filmen altså forsøger på komisk at jonglere mand-kontra-kvinde-problematikkerne, er det også med den dramatiske fortælling om de to kvinders forhold, at filmen folder sig ud. På den måde er ‘Ditte & Louise’ i grunden ligeså meget et drama som det er en komedie – og det er i denne balancegang, at de duoen desværre falder lidt på røven og ender en smule uforløst midt imellem.


Jeg har ikke set tv-serien med de to, men i spillefilmsform fungerer de to altså godt og dynamisk. Men det halter altså på fortællefronten og med den nævnte balancegang mellem komik, drama og kønsaktuelle problematikker. Helt skævt går det i tredje akt og finale, hvor det hele bliver for manuskript-tænkt og dramatisk postuleret. Oprigtigheden går fløjten og bliver i stedet afløst af sentimentalt sødsuppedrama uden det vid og bid, der eller ligger potent i filmen.

– ‘Ditte & Louise’ får 3 ud af 6 stjerner:

– ‘Ditte & Louise’ har biografpremiere den 13. september.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑