RAMPAGE: Bombastisk amokfest med The Rock og flok enorme dræberdyr på 4K Ultra HD

4K Ultra HD: Der er bumlende monster-smadder på menuen med ‘Rampage’, der nu er udkommet på det forrygende format 4K Ultra HD. Det betyder blandt andet en muskuløs The Rock i front samt kæmpe store bæster i skikkelse af en albino-gorilla, en enorm ulv samt et mægtigt krokodille-agtigt monster i fuldt vigør. Det lyder jo egenlig underholdende nok. Det er det bare ikke. Desværre.

Der lægges ellers eksplosivt fra start. Filmen åbner nemlig med en intens scene ude i rummet, hvor gen-modificerende eksperimenter er hensat til grundet deres farlige og lyssky natur. Det går da også helt galt. Det resulterer i, at prøver fra forsøgene ender på Jorden, hvilket blandt andet får den ellers tamme gorilla George samt en vild ulv til at mutere til store og aggressive bæster.

Rampage Out of Control 02

Ind på scenen træder primatolog og muskuløs dyrepasser Davis Okoye aka The Rock, der er bedste venner med den hvidpelsede gorilla. Han teamer nu op med genforskeren Kate Caldwell – en standhaftig Naomie Harris – for sammen at redde ikke kun George, men også verden fra de muterende kæmpedyr, der skaber død og ødelæggelse, hvor end de sætter deres fødder.

Det lyder jo ikke værst med sådan en omgang monster-dyr på bersærkergang. Desværre halter filmen sig ujævnt igennem sine fortumlede eskapader, hvor jeg aldrig rigtigt rives med af hverken de CGI-tunge monster-scener eller det drama, der udspiller sig mellem gorillaen og The Rock. Nå ja, og arsenalet af ligegyldige karakterer hjælper ikke just på det.

Rampage Out of Control 03

Der er dog trods alt momentvis og mild underholdning i et par af de CGI-smadrende scener, hvor man blandt andet får serveret en kæmpe-ulv, der gnasker sig igennem en flok soldater videre til kombinationen af en vild gorilla og en styrtende helikopter. Men filmen er bare ikke skruet godt sammen, hvilket suger både momentum og nerve ud af fortællingen flere gange undervejs.

Og lad mig end ikke begynde på rækken af lamme plothuller, hvilket havde været nemmere at se igennem fingre med, hvis så blot filmen – der er baseret på et computerspil fra 1980’erne – havde været mere underholdende. Nå ja, der er naturligvis også gjort plads til et par generiske skurke samt humor, der mere falder igennem end udløser vellykket latter. Øv.

4K Ultra HD og ekstramateriale:
Filmen leveres på det forrygende flotte 4K Ultra HD, hvor billedet står skarpere end ellers samt med større detaljegrad, mens lydsporet spiller endnu mere dynamisk. Filmen medfølger desuden også på Blu-ray. Du kan også dykke ned i noget ekstramateriale med en række featuretter, der blandt andet ser på spillet, som filmen er baseret på, mens der også er spas fra optagelserne samt slettede scener med mere.

– ‘Rampage’ udkommer på 4K Ultra HD, Blu-ray og dvd den 23. august.