MARY MAGDALENE: Rooney som Mary og Joaquin som Jesus

Religiøst drama på Blu-ray: Ja, der findes et utal af film, der beskriver Jesus’ liv og gerninger samt de personer, der var en del af hans liv. Nu er endnu en sådan film udkommet på Blu-ray her i landet. Den hedder ‘Mary Magdalene’ og har et ret så stjernetungt trekløver i front for sin historie, nemlig ingen ringere end Rooney Mara som netop Mary Magdalene, Joaquin Phoenix som selveste Jesus og Chiwetel Ejiofor som Peter.

Filmen er envidere instrueret af Garth Davis, der blandt andet tidligere har stået bag dramaet ‘Lion’. I ‘Mary Magdalene’ udspiller fortællingen sig i Det hellige land for cirka to tusind år siden. Man følger her den unge kvinde Mary Magdalene, der spilles af Rooney Mara, som forlader sin lille landsby og traditionelle familie for at slutte sig til en helt ny bevægelse.

Ja, bevægelsens leder er naturligvis den karismatiske Jesus af Nazaret – der her portrætteres af en langhåret Joaquin Phoenix – der lover, at verden vil forandre sig. Det kom verden som bekendt også efterfølgende til med kristendommens indtog. Her er det dog primært Mary Magdalenes historie og forhold til Jesus, der er i centrum.

Maria søger nemlig i filmen en ny måde at leve på – og hendes åndelige rejse placerer hende således midt i en historie, der fører hende til hovedstaden Jerusalem, hvor hun konfronteres med Jesus’ skæbne og hendes rolle i selvsamme. Blu-ray-udgivelsen byder desuden på lidt ekstramateriale i form af et kig på filmens cast videre til det at instruere film.

– ‘Mary Magdalene’ udkommer på dvd og Blu-ray den 26. juli 2018.