All the Money in the World leverer halvslap kidnapningsdrama

Biografanmeldelse: Hvad skal du med alle penge i verden, hvis du ikke har nærhed, familie og kærlighed? Svaret giver sig selv, skulle jeg mene. Og så alligevel ikke. For ganske vist har Jean Paul Getty netop alle penge i verden, men dem har han valgt til, mens familien er valgt fra. Nu kommer han dog i en meget konkret situation, hvor forholdet til familie kontra penge må gøres op.

For da hans blot 16-årige barnebarn kidnappes, må Jean Paul Getty nu gøre op med sig selv, om han vil betale løsesummen for at få ham tilbage – eller lade være. Han lader være. Således følger man moderens indædte kamp for at overbevise sin billionær-bedstefar om at punge ud. En kamp, der i takt med, at tiden går, kun bliver mere bitter, desperat og uforståelig.

All the Money in the World biograf 01

Ja, den levende instruktør-legende Ridley Scott disker med ‘All the Money in the World’ op med en i udgangspunktet spændende kidnapningspræmis med dertilhørende eksistentielle tematikker om penge, familie og kærlighed. Jeg må dog allerede nu skuffe dig, for filmen er en flad oplevelse, hvor spændingen så godt som udebliver og de tematiske nuancer er døende.

Ironisk nok er lyspunktet Christopher Plummer i den dominerende birolle som den karismatiske, nærige og excentriske Jean Paul Getty. Ironisk fordi han slet ikke skulle have haft rollen, men blev smidt ind fra højre i 11. time, da Kevin Spacey, der allerede havde indspillet filmen, kom i #metoo-klemme og derfor røg på porten. Dette skifte er håndteret perfekt af Ridley Scott.

All the Money in the World biograf 02

Det redder desværre bare ikke filmen fra at være en træg affære, hvor jeg også savner et følelsesmæssigt engagerement i løjerne – i moderen, i barnebarnet og i Plummers pengegnier. Jeg sidder desværre og er ret ligeglad med udfaldet og turen derhen til. Måske fordi jeg aldrig kommer ind på livet af forholdet mellem barnebarn, mor og bedstefar. Det forbliver ufortalt.

Michelle Williams gør det ellers nervebærende fint som desperat mor, mens Charlie Plummer som barnebarnet er noget mere anonym, men mest af alt blot leveret med forskræmte øjne. Mark Wahlberg gør, hvad han kan som Gettys kalkulerede rådgiver. Det er dog Christopher Plummer, der løber med spotlightet i en film, der slet ikke kan leve op til hans engagerende præstation.

– ‘All the Money in the World’ får 2 ud af 6 stjerner:

2_6 - stars
– ‘All the Money in the World’ får premiere den 1. februar.