JUMANJI – WELCOME TO THE JUNGLE: På røvtur i jungledybet

Biografanmeldelse: Hollywood er virkeligt produktive, når det gælder sequels, prequels, remakes og reboots af velkendte film og franchises. Du ved, at spille den sikkert på genkendelsens glæde. Sådan er det også med ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’, der er en art fortsættelse eller reboot af ‘Jumanji’ fra 1995 – den med  Robin Williams. Denne gang er det dog ikke et brætspil, der sender en flok teenagere ind i spillet Jumanji, men derimod en konsol. For ingen spiller jo brætspil mere.

Således suges fire unge mennesker ind i spillets “farlige” jungledyb, hvor de skal overleve og ikke mindst gennemføre spillet for at komme sikkert tilbage til deres egen verden. Der er bare lige det ved det, at de ikke længere har deres egne kroppe i spillet, men derimod indtager fire ret så anderledes karakterer, hvilket gerne skulle afføde grin. Det gør det bare ikke rigtigt.

Jumanji Welcome to the Jungle biograf 02

Vi har her fire stereotype teenagere: Den blonde bimbo, den nørdede dreng, den indadvendte pige og den store football-spiller. I spillet bliver de (naturligvis) det stik modsatte af, hvem de er i virkeligheden. Nemlig henholdsvis en buttet Jack Black, en muskelsvulmende The Rock, baben Karen Gillan og den lille Kevin Hart. Men da først de fjollede modsætninger er blevet sat op, så bliver det ikke til meget andet en små smil undervejs – desværre alt for sjældent.

Det hjælper heller ikke just, at flere af de samme gimmicks og jokes går igen. Blandt andet, når baben Karen Gillan skal nedlægge the bad guys med kvindelig snilde og håndkantslag – oven i købet med det samme nummer kørende i baggrunden. Nå ja, angåeende bad guys, så er hverken überskurken eller hans håndlangere, der er i nakken på de fire, videre veloptegnede, men forbliver – som de øvrige medvirkende – karikaturer og altså ikke den store trussel.

Jumanji Welcome to the Jungle biograf 01

En ting er, at humoren mere rammer ved siden af end plet, noget andet er, at filmen på trods hidsige og bombastiske actionscener aldrig bliver spændende. Ikke for alvor i hvert fald. Selv ikke, da flokken i en defekt helikopter tager flugten med en flok yderst brutale næsehorn lige i røven. For godt nok har de i spillet “kun” tre liv, inden døden venter – men hey, ingen dør naturligvis.

For det hele er naturligvis bare noget, vi leger. Det er for sjov – vi skal bare have a good old time. Det er så absolut også helt og aldeles i orden. Jeg kan fint sætte pris på en ufarlig omgang actionkomedie, hvis bare humoren rammer plet og actiondelen i det mindste er medrivende. Det er kun momentvis tilfældet her, men aldrig nok til, at eskapaderne ikke forbliver flade og grænsende til det søvndyssende.

– ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’ får 2 ud af 6 stjerner:
2_6 - stars

– ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’ har premiere den 25. december.

Jumanji Welcome to the Jungle biograf poster