JUSTICE LEAGUE: Superhelte i action-spruttende hopla

Biografanmeldelse: “You can’t save the world alone” – sådan lyder taglinen til superhelte-sammenkomsten ‘Justice League’. Det er der da også noget om, når Batman her samler og står i front for en flok helte, der sammen skal redde Jorden fra en mægtig fjende, der truer med død og undergang. Således møder vi også Wonder Woman, Aquaman, Cyborg og Flash.

Men så nemt er det naturligvis ikke lige at samle det umage hold af helte – blandt andet synes den rå Aquaman ikke videre interesseret, ligesom heller ikke Cyborg bare hopper på vognen. Meeen mon ikke det alligevel lykkedes Batman at få dem ombord? Naturligvis – og da hele flokken endelig står sammen, så står den i den graf på bulder, brag og eksplosioner.

Justice League 01

Ja, der er gang i action-paletten, når instruktør Zack Snyder åbner op for posen – og det gør han. Det skorter dog heller ikke på action, før holdet er samlet. Således får vi blandt andet serveret en brutal Batman i kamp, mens også Wonder Woman giver den gas under en gidseltagning. Sejt! Filmen lever så absolut af sin action, for selve plottet er ikke videre spidsfindigt.

Men det simple plot står ikke i vejen for underholdningen, hvor vi jo også skal introduceres for tre nye helte, vi ikke før har mødt på film. Nemlig den som sagt rå Aquaman, den forpinte Cyborg og den kække Flash. Det er dog Batman og Wonder Woman, der bærer heltene frem – men Flash tilføjer dog lidt comic relief i de ellers overvejende mørke eskapader. Ikke altid lige vellykket.

Justice League 02

Men Ben Affleck er fortsat en god, gammel og bad-ass Batman, mens Gal Gadot også i denne omgang er cool som Wonder Woman. Noget mindre karismatiske står de øvrige helte – måske bortset fra Flash, der er på banen med lidt drenget charme. Godt nok er den mægtige skurk herligt olm, men desværre også lidt kedelig – selvom han har en sej hær af flyvende bæster.

‘Justice League’ leverer altså ikke den mest sindoprivende historie, men derimod overvejende solid superhelte-action og kulørt underholdning holdt i mørke farver. Med Ben Affleck i overbevisende flagermusedragt og en medrivende Wonder Woman, der tager stikket hjem, når filmen måske nok vakler en smule undervejs, men aldrig mere end, at actionscenerne kan redde løjerne.

– Justice League får 4 ud af 6 stjerner:
4_6 - stars

– Justice League har premiere den 16. november.

Justice League poster