Kom med ned i et magisk hav med Den Lille Havfrue

Dvd-anbefaling: Hvis der er en Disney-tegnefilm, som jeg i den grad kan huske fra da jeg var lille og VHS-maskinen stadig var et hit, så er det den sprudlende, engagerende og musikalske ‘Den Lille Havfrue’ fra 1989. Den er bestemt stadig et hit her mere end 25 år senere. For filmen er fuld af mindeværdige, sjove og frygtindgydende karakterer – og ikke mindst mindeværdige sange.

Det farverige eventyr under havets overflade er løst baseret på H.C. Andersens fortælling, men har her fået en fortryllende Disney-ficering. Man følger således havfruen Ariel, der lever i harmoni med havet og sin far Kong Triton samt sine søstre og vennerne – blandt andre den søde fisk Tumle og den syngende og sjove krabbe Sebastian. Men selvom de bor i et sandt paradis, kan Ariel ikke lade være med at drømme om, hvordan det må være at leve på land.

den lille havfrue dvd 01©Disney

Det går da heller ikke hverken værre eller bedre end, at Ariel en dag redder en prins fra at drukne. Hendes ønske om et liv på landjorden bliver nu blot endnu større. Så i al hemmelighed kontakter hun den sleske havheks Ursula, der kan hjælpe hende med at få ben og opleve et liv på land. Men det går naturligvis ikke så let, så snart står Ariel i problemer til op over hendes hoved med både kærlighedskvaler samt sig selv og sin fars kongerige i en frygtelig suppedas.

Filmen, der er ude på dvd og Blu-ray, kan ses med både danske og engelske stemmer, mens der også medfølger en lille omgang ekstramateriale på dvd-udgivelsen, blandt andet en alternativ slutning. Så ja, jeg kan da kun på det varmeste anbefale dig at finde badebukserne eller badedragten frem og tage et dyk ned i havet med Ariel og alle de andre.

– ‘Den Lille Havfrue’ er ude på dvd og Blu-ray.

den lille havfrue dvd cover