THE MUMMY: Tom Cruise, en fæl mumie og andre olme krapyler

Biografanmeldelse: Jeg elsker Tom Cruise, onde mumier og heftig actionhorror. Alt sammen får du serveret med revitaliseringen af det legendariske filmmoster i The Mummy. Det er da bestemt også ganske underholdende at følge en karismatisk Tom Cruise på de vilde mumie-eskapader – også selvom historien desværre snubler en kende rundt i sig selv.

For da en 5000 år gammel kvindelig mumie vækkes til live, er ondskaben atter løs. Det kommer til at gå ud over blandt andre Tom Cruise i rollen som lejesoldaten Nick Morton samt hans ufrivillige makker, arkæologen Jenny Halsey – en standhaftig Annabelle Wallis. De to forsøger nu sammen at finde hoved og hale i mumierierne samt at få has på ondskabens genkomst. Kort fortalt.

The Mummy biograf 02

Der er således lagt op til en omgang bombastisk monsteraction med Tom Cruise i front. Han vælter da også ganske medrivende rundt i levende døde, hvor han både slår hoveder af zombielignende krapyler og tager en halsbrækkende svømmetur i kampen mod ondskaben, der er personificeret af Sofia Boutella som den både fæle og smukke mumie Ahmanet.

Desværre bliver hun bare aldrig rigtigt skræmmende – og uhyggen udebliver i det hele taget, selvom der tages tilløb til den med både klamme edderkopper, hidsige flashbacks og ikke mindst levende døde, der slås hul på med de bare næver af Tom Cruise. Det er altså action frem for uhygge, der her har overtaget, mens der også spændes til med lidt humor.

The Mummy biograf 01

For det skulle jo også nødigt blive sådan rigtigt uhyggeligt. Som når Nick og Jenny diskuterer, hvor viril Nick i grunden var på deres one night stand. Nå ja, Russell Crowe dukker også op i en olm rolle og lægger op til et større udfoldet monsterunivers fra Universal, hvor der med The Mummy altså nu er taget første spadestik til flere film med de klassiske filmmonstre i.

Filmen famler desværre bare rundt i en rodet historie, der aldrig for alvor mønstrer hverken spænding eller uhygge. Men selvom filmen vakler lidt afsted, er der tilpas med fart over feltet og de monsterfyldte scener til, at de lig-glade løjer ryger ned på sin egen halvklodsede måde hos undertegnede. Og fordi Tom Cruise altid er min og din tid værd.

The Mummy får 3 ud af 6 stjerner:
3_6 - stars

The Mummy har premiere den 8. juni 2017.

The Mummy poster