HELL OR HIGH WATER: Texas-tørre bankkup og en snu ranger


Streaming-anmeldelse: Den står på benhårde bankkup og en snarrådig ranger i hælene på de to bankrøvere og brødre, der systematisk røver bank på bank i Hell or High Water. Det er Chris Pine og Ben Foster, der leder an som bankrøver-brødrene, som er forskellige som dag og nat, mens en stoisk rolig Jeff Bridges indtager rollen som rangeren.

Alle er de slidte af livets hårde gang i det solvarme og konstant støvede Texas, hvor alle emmer af levet liv og solen bager ubarmhjertigt ned på fattigdom og forfald, mens de ringe kun bliver rigere. Det er da heller ikke just af et ondt hjerte, at de to brødre røver banker. Det gør de for økonomisk at kunne rede familiens ranch.

Hell or High Water 01

Sådan helt groft sagt. For her er mere i spil, i denne engagerende og velorkestrerede neo-western end blot bankkup, adrenalinsus og en tålmodig ranger. Det handler også om familie, om brødre og om at give noget bedre videre til sine børn. Nå ja, og om at give en finger til storkapitalen og de grådige banker, der udsulter de i forvejen udsultede.

Det er dog i høj grad kemien mellem Chris Pine og Ben Foster, der bærer en stor del af filmen hjem. Her med Chris Pine som den fraskilte, kontrollerede og mutte far, mens Ben Foster er stik modsat, som broderen, der lige er kommet ud af fængsel – impulsiv, slagsbror og sniksnakkende. Der er spændstig energi mellem de to – og man forstår deres bånd på trods af forskellighederne.

Hell or High Water 02

Jeff Bridges er i vanlig tilbagelænet stil en fornøjelse at følge, mens han følger i fodsporene på de to brødre. Hele tiden tørt jokende om sin makker og med en karismatisk tilstedeværelse på sin egen rolige facon – en værdig modstander og modpol til de to brødre, der synes at være mere og mere på spande, som deres røverier skrider frem.

Hell or High Water er ganske enkelt en særdeles velfortalt lille historie, som med potente bankrøverier undervejs river godt op i det tørre Texas’ ellers rolige væsen. Hertil kommer de solide skuespillere, som leverer lige præcis det, der skal til for, at jeg er med dem hele vejen frem mod finalen og det intense sidste akt, som der fornemt bygges et crescendo op til.

Hell or High Water kan ses hos Blockbuster.dk lige her.

Hell or High Water poster