Guardians of the Galaxy Vol. 2 leverer kulørte rumstrabadser, der desværre snubler over sig selv



Biografanmeldelse: Så skal galaksen atter reddes, når Peter Quill aka Star-Lord og resten af den umage flok af rumhelte er tilbage med en ny og kulørt omgang rumballade med Guardians of the Galaxy Vol. 2. En rumopera, der ligeså meget handler om at høre til og at finde sig selv som om slimede monstre og energiske rumskibskampe.

Desværre drukner de ellers muntre eskapader og en i udgangspunktet dramatisk kerne i en mudret historie, der vil for meget, men kan for lidt. Der er ellers lagt op til et engagerende drama med den (selv)refererende og quirky hurmor, der blev etableret med den første film.

Guardians-2-03

For denne gang er ingen ringere end Kurt Russell kommet med ombord som Peter Quills long lost father. Ja, et far-og-søn-genforenet-drama, der dog falder noget fladt til jorden i rækken af plottråde, hvor ingen rigtigt synes for alvor at få fat.

Her er blandt andet også familie-skærmydsler hos Zoe Saldanas grønne Gamora, som har et noget anstrengt forhold til sin søster. For hey, der skal jo lige lægges op til andre indslag i det fortsat voksende Marvel-univers. Hertil kommer en del andre sidehistorier og karakterer, der skal udvikles på.

Guardians-2-02

Dette store bæst af en film ender desværre derfor også med at snuble over sig selv. Heldigvis er flokken af karakterer fortsat godt og muntert selskab, selvom humoren til tider kører lidt i tomgang, hvor også de samme jokes går igen. Som eksempelvis en David Hasselhoff-joke, der trækkes i langdrag – og som i grunden synes noget forældet.

Men det til trods, er det med veloplagte præstationer i de kulørte roller, hvor alle ser ud til at have a good old time – og det smitter heldigvis. Chris Pratt leder an som den rappe Peter Quill, der tumler med fader-problemer, mens Zoe Saldana atter er stærk og cool som Gamora. Dave Bautista stjæler atter billedet som den muskuløse Drax, som leverer op til flere herligt tørre og underspillede punch-lines.

Guardians-2-04

Bradley Cooper er igen den iltre og skydeglade vaskebjørn Rocket og så er Vin Diesel  igen stemmen bag den her nuttede Groot. En umage flok, der fortsat fint supplerer hinanden. For mig er det dog Michael Rookers karakter som onde skråstreg gode Yondu, der på det nærmeste er det mest interessante bekendtskab i denne omgang – fanget mellem skurk og faderfigur for Peter Quill.

Men Yondo drukner som de andre plottråde i hinanden og en spilletid, der desværre er længere end de muntre strabadser har godt af. Med en finale, der aldrig får den følelsesmæssige vægt, som ellers ligger potent i historien. Vi har altså at gøre med en 2’er, der vil meget, men ikke magter at samle sin mange tråde til en medrivende helhed.

Guardians-2-01

Historien – eller rettere historier – engagerer mig ganske enkelt ikke nok til for alvor at bekymre mig om rum-strabadsernes udfald. Men på trods af en rodet og ikke videre medrivende historie, er der nok af sjovt spjæt i persongalleriet til, at det hele glider bombastisk, farvestrålende og ok underholdende ned. Ja, jeg ser trods alt frem til en 3’er.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 får 3 ud af 6 stjerner:

3_6 - stars



- Guardians of the Galaxy Vol. 2 har premiere den 27. april 2017.

Guardians-2-poster