THE LEGEND OF TARZAN: Abernes konge er tilbage for fuld jungle

Abernes konge på Blu-ray: Der findes et væld af filmatiseringer med den liansvingende Tarzan, der er skabt af Edgar Rice Burroughs med den første bog Tarzan of the Apes først udgivet i 1912. Siden er fulgt adskillelige sequels og andre versioner i blandt andet både bogform, som tegnefilm, tegneserier og spillefilm. Den nyeste filmatisering hedder The Legend of Tarzan og er nu udkommet på Blu-ray.

Man finder en muskuløs Alexander Skarsgård i den legendariske titelrolle, mens det øvrige cast er beriget med blandt andre Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Jim Broadbent og ikke mindst Christoph Waltz. Filmen tager dog ikke udgangspunkt i den oprindelige bogs historie som sådan, men udspiller sig derimod otte år efter begivenhederne fra originalen.

legend-of-tarzan-blu-ray-01© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Året er 1889 og Tarzan har forladt junglen og lever nu i England med sin hustru Jane, der spilles af Margot Robbie. Alt forbliver dog ikke fryd og gammen. Han inviteres nemlig tilbage til Congo, hvor det dog hurtigt står klart, at ikke alt er som det skal være – ikke mindst på grund af en hvis Leon Rom (Christoph Waltz), der ikke overraskende spiller med fordækte kort.

Så nu må Tarzan tilbage i junglen til alle de vilde dyr – i bar mave, naturligvis. Således står den både på vild jungleaction samt også sin del af kærlighed. Det er David Yates, der instruerer. Han har tidligere vist, hvordan han fornemt formår at forene action, kærlighed samt menneskeligt drama og sin del af computermagi med særligt de fire sidste film i Harry Potter-serien.

legend-of-tarzan-blu-ray-02© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Blu-ray-udgivelsen gengiver flot både junglen, Tarzan og de mange dyr med solid kontrast, indtagende detaljegrad og et veldefineret billede, mens lydsporet spiller både dynamisk og velbalanceret. Ekstramaterialet kigger på tilblivelsen af filmen og det at bringe den ikoniske karakter til live på ny videre til et kig på filmens mange effekter af blandt andre de mange vilde dyr.

The Legend of Tarzan udkommer på dvd den 31. oktober 2016.
legend-of-tarzan-blu-ray-cover[tabgroup][tab title=” The Legend of Tarzan | dvd”]
Titel: The Legend of Tarzan, 2016
Release: den 31. oktober 2016
Instruktion: David Yates
Medvirkende: Alexander Skarsgård, Rory J. Saper, Christian Stevens m.fl.
Spilletid: 109 min.
Udgiver: Warner Home Home Entertainment[/tab][/tabgroup]