THE CONJURING 2: Der er igen olm uhygge og onde dæmoner på spil

Blu-ray-anbefaling: Jeg er vild med den første The Conjuring, der i den grad formåede at skræmme livet af mig. Og jeg er ellers ganske hærdet udi gruens verden. Så jeg så bestemt frem til The Conjuring 2 – og ja, du kan godt berede dig på nye urolige nætter, for gyset serveres også her isnende koldt med dejlig olm stemning og veltimede chok.

Vera Farmiga og Patrick Wilson er tilbage som ”spøgelses- og dæmon-jægerne” Lorraine og Ed Warren, der denne gang skal hjælpe en enlig mor til fire børn i hus plaget af onde ånder. Ja, den velkendte opskrift på en omgang fornøjelig uhygge: En mors hjælpeløshed, uskyldige børn og bestialske dæmoner. Og det fungerer. Skræmmende og stemningsmættet.

the-conjuring-2-blu-ray-anmeldelse-04 © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

For instruktør James Wan formår at jonglere genrens velkendte virkemidler både effektivt, medrivende og ikke mindst skræmmende. Her i et helt almindeligt rækkehus i det nordlige London, hvor det overnaturlige ser dagens lys fra de skumle skygger, der gemmer sig i det store knirkende hus. Lige fra veltimede chok til den konstant snigende uhygge.

Så selvom The Conjuring 2 måske nok ikke er nær så helstøbt og vellykket en film som den første, så er det så absolut stadig en grum fornøjelse, der i hvert fald skræmte mig godt og grundigt. Og det skal man bestemt ikke kimse ad, når man har med gyserfilm at gøre, der ofte aldrig rigtigt får gyser-skovlen under mig. Men det gjorde den her op til flere gange. Sådan.

the-conjuring-2-blu-ray-anmeldelse-03© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Desuden gør de grumme eskapader sig flot på Blu-ray, hvor billedet leveres detaljerigt, skarpt og farvemættet, mens lydsporet spiller dynamisk med sine velbalancerede niveauer. Der medfølger desuden lidt ekstramateriale, hvor man blandt andet ser nærmere på den sande historie, som filmen er baseret på samt et kig på tilblivelsen af The Conjuring 2 og slettede scener.

The Conjuring 2 er udkommet på dvd og Blu-ray den 17. oktober 2016.
the-conjuring-2-cover
[tabgroup][tab title=”The Conjuring 2 | Blu-ray-anbefaling”]
Titel: The Conjuring 2, 2016
Release: den 17. oktober 2016
Instruktør: James Wan
Medvirkende:
Patrick Wilson, Vera Farmiga, Frances O’Connor, Sterling Jerins, Simon McBurney m.fl.
Spilletid: 133 min.
Udgiver: Warner Bros. Entertainment Inc.[/tab][/tabgroup]