Stephen King’s IT: Den klamme klovn er tilbage på Blu-ray

Blu-ray-anbefaling: Der er film og serier, jeg husker bedre end andre fra da jeg var yngre. En af dem jeg uden tvivl husker er den todelte mini-serie Stephen Kings IT fra 1990 – ikke mindst takket være en skræmmende Tim Curry i den legendariske rolle som den onde klovn Pennywise. Han står stadig som en af alle tiders mest ikoniske filmmonstre – og måske den mest skræmmende filmklovn.

Nu er serien landet på Blu-ray, så den har stået på en skønt og skræmmende gensyn med byen Derry i Maine, der hjemsøges af en ond dæmon, der kan tage forskellige former alt efter, hvad dets offer frygter mest – blandt andet og ikke mindst som den olme klovn Pennywise, der lever i byens kloaker.

stephen-kings-it-blu-ray-01© Warner Bros. Entertainment Inc.

Historien finder sted i to perioder, først i 1960, hvor en gruppe børn første gang møder og står ansigt til ansigt med Pennywise og så igen i 1990, hvor børnene nu er voksne, men atter må overvinde den onde dæmon, der er vendt tilbage. Det er klart første del, der i mine øjne er mest skræmmende, mens seriens finale stadig fiser lidt ud i sandet. Men Tim Curry er hele vejen en uhyggelig fornøjelse.

Serien er baseret på en bog af Stephen King af samme navn, men dog instrueret af Tommy Lee Wallace, der blandt andet også står bag den undervurderede og oversete Halloween III: Season of the Witch. Blu-ray-udgivelsen byder desuden på serien med et flot billede og et ligeledes velfungerende lydspor, mens man som ekstramateriale finder et kommentarspor med blandt andet Wallace og en række af skuespillerne. Ja, denne udgivelse får min klare anbefaling.

Stephen King’s IT er udkommet på Blu-ray den 17. oktober 2016.
stephen-kings-it-blu-ray-cover
[tabgroup][tab title=”Stephen King’s IT | Blu-ray”]
Originaltitel: IT, 1990
Release: den 17. oktober 2016
Instruktion: Tommy Lee Wallace
Medvirkende: Tim Curry, Richard Thomas, Tim Reid, Annette O’Toole m.fl.
Spilletid: 187 min.
Distributør: Warner Home Entertainment[/tab][/tabgroup]