TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES 1 & 2: Jeg siger ’cowabunga’ og god fornøjelse med de fire padder

Blu-ray-anbefaling: Ja, jeg læste tegneserierne, så tegnefilmene og filmene, havde klistermærkerne og figurerne som knægt. Det har jeg sådan set stadig, og det er stadig noget af det flotteste legetøj around. Jeg har dog ikke et så nostalgisk forhold til Teenage Mutant Ninja Turtles, at jeg har ligget søvnløs over, hvordan disse Michael Bay-producerede ninjapadde-film skulle blive.

Men lad mig blot få sagt, at her er tale om en underholdende omgang tegneserieaction. Nej, de er ikke just historiemæssigt originale eller uden sine skavanker. Men som farverig og fjollet skildpaddeaction, var jeg (stort set) hele vejen i godt selskab med de fire grønne teenagere – lederen Leonardo, den hidsige Rafael, opfinderen Donatello og den kække Michelangelo.

teenage mutant ninja turtles TMNT 04

I den første film skal jeg dog tygge sig igennem sin del af klichéer og forudsigeligheder i den uopfindsomme historie. Her forsøger den onde Shredder og en skrupelløs rigmand at lægge New York for deres fødder ved hjælp af en farlig gas og den maskerede fodklan. Simpelt og ligetil – cool nok. Desværre er historien bare uden nævneværdige overraskelser. Oh well.

Filmen gør dog op for sine forudsigeligheder med et veloplagt tempo, veldoseret humor og flere velskabte actionscener – blandt andet en heftig tur ned af en bjergskråning med eksplosioner og hvinende køretøjer, der medrivende forener humor og action. Nå ja, og yderst afgørende for filmen, så er de fire padder velskabte CGI-skabninger. De er brutale, seje og har tyngde.

Teenage Mutant Ninja Turtles biograf 01

Når de deler slag ud, er der vægt bag. De har troværdigt nærvær i filmens univers, hvor padders individualitet også kommer til sin ret. Jeg savnede dog lidt mere ping pong mellem dem, og lidt mindre CGI-rabalder. Megan Fox er mest bare irriterende som reporteren April O’Neil (men jeg overlever). Desværre får William Fichtner som skurk ikke helt fylde nok, mens ikoniske Shredder reduceres til en robotlignende krigs-samurai.

Den nyeste film har undertitlen Out Of The Shadows, da de fire padder udover at kæmpe imod diverse skurke også kæmper en indbyrdes kamp om det at skulle leve i byens skygger. Der er altså en fin intern splid blandt brødrene, der således også kommer til at have betydning for deres kamp mod skurken Shredder og hans fodklan, der her vender tilbage.

teenage-mutant-ninja-turtles-out-of-the-shadows-01

Men det er ikke kun Shredder, der er på spil denne gang. Den legendariske überskurk Krang kommer nemlig på banen med en storstilet plan om at overtage intet mindre end verdensherredømmet. Herligt! Samtidig indfinder to andre kendinge fra Turtles-universet sig i den småtumpede skurke-duo Bebop og Rocksteady, der også står i vejen for padderne.

Vores grønne helte Michelangelo, Donatello, Leonardo og Raphael har med andre ord deres at se til i denne både kulørte og spruttende actionfilm, der måske nok buldrer lige tomt nok af og til, men altså også underholder med sin overgearede tegneserieæstetik. Ja, de fire Turtles får også denne gang hjælp af April O’Neil (Megan Fox) og fra en ny kant – nemlig fra den cool Casey Jones (Stephen Amell). Cowabunga!

Teenage Mutant Ninja Turtles 1 og 2 er udkommet på dvd og Blu-ray den 27. oktober 2016.
teenage-mutant-ninja-turtles-1-og-2-cover
[tabgroup][tab title=” Teenage Mutant Ninja Turtles 1 og 2 | Blu-ray”]
Titel: Teenage Mutant Ninja Turtles (2014), Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows (2016)
Release: den 27. oktober 2016
Instruktør: Jonathan Liebesman og Dave Green
Medvirkende:
Megan Fox, Will Arnett, Tyler Perry m.fl.
Spilletid: 1 time 40 min. + 1 time 52 min.
 Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]