ASH VS. EVIL DEAD: Ash er tilbage med sin blodige motorsav

Serie-anbefaling: Det var ikke uden en vis nervøsitet, at jeg satte mig klar til serien Ash vs. Evil Dead, hvor første sæson netop er landet på dvd. For hvordan ville Bruce Campbell gøre comeback her mere end 20 år efter, at han slap franchisen og sin ikoniske rolle som Ash med Army of Darkness i 1992?

Kort fortalt er det et comeback i højt tempo med masser af blod og gory vanvid. Det lyder jo ikke dårligt – og det er det nu heller ikke. Men fremragende godt er det heller ikke helt. Desværre. De korte afsnit på omkring de 26 minutter gør dog, at jeg holdes ganske godt underholdt samtlige 10 afsnit.

Blodig-Weekend-2015-ash-vs-evil

For nej, her var ikke så meget andet at komme efter end et vilde dæmondrab, en tragikomisk, men også charmerende Bruce Campbell som en fortsat kæk Ash samt naturligvis gensynsglæden. Det er nu også helt ok, for Ash og hans kamp mod alverdens ondskab underholder med sin groteske blanding af splat og komik.

Sam Raimi, der som bekendt står bag de tre Evil Dead-film, der ligger til grund for serien har dog kun instrueret det første og længere afsnit, men sætter da også her tonen veloplagt, blodig og med de skøre indslag og hurtige kamerature, der kendetegner filmene, hvor den første landede i 1981.

ash-vs-evil-dead-dvd-anmeldelse-01

Ash får desuden hjælp af henholdsvis Ray Santiago som den småtumpede Pablo, mens Dana DeLorenzo er den cool Kelly, der ikke går af vejen for at jagte ondskaben. Desværre hæmmes de ellers herlige blodsudgydelser af og til af vage CGI-effekter og meget lidt historie.

Jeg var som sagt godt underholdt seriens ujævnheder til trods – og vil da også holde udkig efter en sæson 2. Udgivelsen byder desuden på kommentarspor på alle afsnit med cast og crew videre til kig på seriens afsnit, gore og karakterer.

ash-evil-dead-02-Blodig-Weekend-2015

Ash vs. Evil Dead er udkommet på dvd den 29. september 2016.

ash-vs-evil-dead-dvd-cover[tabgroup][tab title=”Ash vs. Evil Dead sæson 1 | dvd”]
Titel: Ash vs. Evil Dead sæson 1
Release: den 29. september 2016
Spilletid: 5 timer 11 min.
Medvirkende:
Bruce Campbell m.fl.
Udgiver: 20th Century Fox Home Entertainment[/tab][/tabgroup]