Et umage venskab er godt selskab i Pixars Den gode dinosaur

Blu-ray-anbefaling: Jeg er vild dinosaurer, så jeg glædede mig naturligvis til at se den nye film fra de forrygende dygtige folk hos Pixar, der med Den gode dinosaur netop bringer de forhistoriske kæmpedyr til animeret live. De firbenede kæmper får dog også her selskab af et menneske – den nysgerrige lille dreng Tot.

Filmen har nemlig den ret sjove og interessante præmis, at historien udspiller sig i en verden, hvor dinosaurerne ikke blev udslettet af en asteroide. Den ellers dødbringende asteroide flyver nemlig i filmen udramatisk forbi jorden.

Dinoerne overlever hermed katastrofen, hvorfor fortællingen således har drengen Tot og dinoen Arlo i centrum som de umage venner på eventyr.

den-gode-dinoaur-01© Disney / Pixar

Det er dog ikke rare omstændigheder, der fører de to sammen. Arlo bliver nemlig væk fra sin familie og kommer på afveje. Så sammen skal de to nu forsøge at finde hjem og klare de farlige strabadser, mens de lærer hinanden og sig selv bedre at kende.

Pixar står som bekendt bag en imponerende række film. Lad mig blot nævne i flæng Toy Story-filmene, de to Monsters, Inc.-film, Find Nemo, De Utrolige, Ratatouille, WALL-E og Up samt Inderst Inde fra sidste år.

Det er alle film, der ikke er bange for at berøre komplekse emner – og Den gode dinosaur ingen undtagelse. Her står temaer så som død, savn, barndom og identitet helt centralt for de to venner, der begge forsøger at finde deres plads i verden.

den-gode-dinoaur-02© Disney / Pixar

Men som i Pixars øverige film, så formår de også her at behandle sådanne umiddelbart tunge og svære emner på en sjov, tilgængelig og fin måde – uden at emnernes alvor dog glemmes ellers gemmes væk i børnevenlig nuttethed.

Bare rolig – for ja, her er bestemt også både nuttede, sjove og søde scener samt karakterer i filmen. Ikke mindst den nysgerrige Tot, der er mere vild end dinoen Arlo. Mens man også møder nogle både godmodige og fjollede trehorn samt knapt så farlige Tyrannosauruser.

Filmen er virkelig flot på Blu-ray med klare farver og et skarpt billede samt en dynamisk lydside. Herudover byder udgivelsen på fint ekstramateriale, blandt andet et kig dinoer, filmens tilblivelse og en kortfilm. Så selvom Den gode dinosaur ikke er i toppen med Pixars bedste, så tag roligt turen til dinoland.

Den gode dinosaur er udkommet på dvd og Blu-ray den 26. maj.

[tabgroup][tab title=”Den gode dinosaur | Blu-ray-anbefaling”]
TheGoodDinosaur_BD_2D_cover
Originaltitel: The Good Dinosaur, USA, 2015
Release: den 26. maj 2016
Instruktion: Peter Sohn
Medvirkende:
Jeffrey Wright, Frances McDormand, Maleah Nipay-Padilla m.fl.
Spilletid: 1 timer 30 min.
Distributør: Disney/Pixar[/tab][/tabgroup]