BURYING THE EX: Når ens omklamrende eks-kæreste bare ikke vil forblive død

Blu-ray-anbefaling: Filmskaberen Joe Dante har lavet nogle af mine favoritter. Blandt andet den originale fiskegyser Piranha fra 1978, varulvefilmen The Howling fra 1981 samt de to Gremlins-film fra 1984 og 1990. Hans nyeste film hedder Burying the Ex og er netop landet på Blu-ray.

Filmens titel varsler ganske vist død og uhygge, men bare rolig, for der er mindst ligeså meget sort humor på spil i titlen – hvis ikke mere. For ja, det er en ret så herligt skør præmis, filmen har. Max får nemlig en ret så omklamrende kæreste, som han dog mister, da hun bliver kørt ned. Meeen….

Burying-The-Ex-blu-ray-anmeldelse-03

Hun forbliver ikke i graven. Og inden Max får set sig som, vender hun tilbage fra jordens muld for at fortsætte sit forhold med ham, hvor de slap. Der er bare lige det problem, at hun er død! Ja, faktisk en zombie – der dog fint kan tale og kysse. Zombiekys, ad. Og Max var ellers lige begyndt at komme videre med en ny flirt.

Max spilles af stjerneskuddet Anton Yelchin, der på tragisk vis døde i en ulykke tidligere i år. Her er han både sympatisk og sød som fyren, der har knas med eks-kæresten fra Helvede. Den døde eks-kæreste spilles oplagt og herligt manisk af Ashley Greene, mens Max’ nye flir er den charmerende Alexandra Daddario.

Burying-The-Ex-blu-ray-anmeldelse-01

Ja, zombiegenren er modsat zombierne ikke død. Heldigvis er jeg vild med zombier, så jeg tager i udgangspunktet imod alt, der har med de levende døde at gøre – ikke mindst, når det er med Joe Dante som afsender. For selvom Burying the Ex ikke kommer op på siden af hans klassikere, er det skønt med en sorthumoristisk komedie fra ham.

Burying The Ex
udkommer på dvd og Blu-ray den 30. juni.

Desuden gør filmen sig godt på Blu-ray med et fint dynamisk og balanceret lydspor, mens billedet står klart, skarpt og farvemættet hele vejen. Desværre medfølger der intet ekstramateriale. Det kunne ellers have været spændende at høre Joe Dante snakke om zombier.

[tabgroup][tab title=” Burying The Ex | Blu-ray-anbefaling”]

Burying-The-Ex_Blu-ray-cover
Originaltitel: Burying The Ex, USA, 2014
Release: den 30. juni 2016
Instruktion: Joe Dante
Medvirkende: Anton Yelchin, Ashley Greene, Alexandra Daddario m.fl.
Spilletid: 89 min.
Distributør: Scanbox Entertainment[/tab][/tabgroup]