YOUTH: Tag med Michael Caine og Harvey Keitel på hotelferie i de Schweiziske Alper

Blu-ray-anbefaling: En film, der har de aldrende herrer Michael Caine og Harvey Keitel i hovedrollerne er ikke til at modstå. Sådan har jeg det i hvert fald. Og når rollelisten til det underspillede, vittige og smukke drama Youth blandt andre også byder på Rachel Weisz, Paul Dano og Jane Fonda, så kan jeg ikke andet end at sige: ja tak.

Men kaster du et blik på filmens instruktør og manusforfatter, bør du allerede der være hooked. Det er nemlig italienske Paolo Sorrentino. Han står bag titler som den politisk bidske Il Divo og den tragikomiske This Must Be the Place med Sean Penn som afdanket rockstjerne.

Youth-anmeldelse-Blu-ray-01

Det var dog med den dragende og billedskønne Den store skønhed, at jeg for alvor blev hooked på Paolo Sorrentino. Nu fortsætter han med at holde mig hooked med sin nye og anden engelsksprogede film, hvor Michael Caine og Harvey Keitel spiller to bedste venner, der tager på en luksuriøs hotelferie i de Schweiziske Alper.

De to mænd kan således langt fra hverdagen få tid til at kigge tilbage på livet og ikke mindst se på, hvor de er nu her i deres livs efterår. Som Paolo Sorrentinos tidligere til, så emmer Youth ligeledes af et kreativitet, visuelt overskud og kultur. Nej, det er ikke tilfældigt, at Michael Caine spiller en pensioneret komponist, mens Harvey Keitel er filminstruktør.

Youth-anmeldelse-Blu-ray-03

Det er virkelig skønt at være i selskab med de to karismatiske herrer, der her boltrer sig rundt i livets store temaer så som liv og død. Og som filmens titel indikerer er både ungdom og alderdom i spil – eller rettere det at holde sig ung. For hvordan gør man det? Og kan man overhovedet?

Så tøv ikke med at pakke kufferten, for hvem kan dog takke nej til en tur til de Schweiziske Alper med de to levende legender? Det kan jeg i hvert fald ikke – og hermed er opfordringen givet videre til andre rejselystne.

– Youth er udkommet på dvd og Blu-ray den 16. maj.

[tabgroup][tab title=”Youth | Blu-ray-anbefaling”]

Youth_BR-cover

Originaltitel: Youth, USA, 2015
Release: den 16. juni 2016
Instruktion: Paolo Sorrentino
Medvirkende: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda m.fl.
Spilletid: 123 min.
Distributør: Scanbox Entertainment[/tab][/tabgroup]