Tillykke med fødselsdagen, verdens bedste Kevin Smith

Tillykke med fødselsdagen, verdens bedste Kevin Smith. Du er en klar menneskelig favorit – og så har du oven i købet også lavet nogle af mine favoritfilm. Vildt.

Du ved, naturligvis Clerks, Mallrats, Chasing Amy og Dogma samt Jay and Silent Bob Strike Back og Clerks II.

Og ja, jeg kan sgu også godt lide Jersey Girl (fuck you haters + hulk og sødme + Steven Tylers datter + Ben Affleck, der siger “Okay. You can be a coked-out whore too” til Jennifer Lopez).

Og ikke mindst tak for at turde gå nye veje med fundamentalistiske kristne iført automatvåben i Red State samt grotesk og kvalmende hvalroshorror med Tusk (det er forresten også favoritfilm).

Ja, tak for i det hele taget at blive ved med at lave film – selvom du jo på et tidspunkt sagde, at du ville droppe det. Det er jeg glad for, at du ikke gjorde – selvom dine bøger, podcasts, foredrag and what not nu også er virkeligt gode.

Så hurra for dig, dine 45 år og for, at du gør tingene på ingen andres måde end din egen (*host* Cop Out *host*) samt for at have gjort mig klogere og mit liv bedre, sjovere og mere interessant.

Så til jer, der endnu ikke har: Få nu lige set nogle Kevin Smith-film – det vil både han og I sætte stor pris på. Og det vil jeg egentlig også. Og til jer, der har: Gense dem. Det gør jeg i hvert fald.