BATTLESTAR GALACTICA: En af de bedste science fiction-serier nogensinde skal ses på Blu-ray

EN SERIE DU SKAL SE: Fordelt på fire sæsoner og 75 afsnit får du serveret en af de bedste science fiction-serier nogensinde. Den komplette serie er nu blevet udgivet på Blu-ray og indeholder udover serien også Battlestar Galactica-filmene Razor og The Plan samt en masse både informativt og interessant ekstramateriale. Ja, dette er en klar anbefaling.

Battlestar Galactica-universet så dagens lys med en tv-serie i 1978 og har siden affødt andre serier, bøger, tegneserier og computerspil. Jeg kender bedst Battlestar Galactica-universet gennem serien, der løb over fire forrygende sæsoner fra 2004 til til 2009 – og det er selv sagt en af mine favoritserier.

Battlestar Galactica komplette serie anmeldelse blu-ray anbefaling anmeldelse 01

Ikke alene er det forrygende rumunderholdning, det er også menneskeligt drama, der har eksistentielle tematikker i spil, hvor livet, døden og mennesket sættes i spil. Tankevækkende og grundlæggende medrivende tv-underholdning. Hvis man kan lide rumskibe er det kun et plus, men altså ikke nødvendigt for at få et sus ud af en tur i rummet med den her serie.

En ting er dog det fascinerende science fiction-univers, gadgets og tematikker, noget andet er de både medrivende og engagerende karakterer, man følger. Blandt andet får man forrygende præstationer fra Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff og Jamie Bamber. Komplekse og nuancerede portrætter.

Battlestar Galactica komplette serie anmeldelse blu-ray anbefaling anmeldelse 02

Det er muligt, at Battlestar Galactica ikke er den perfekte serie. For selvfølgelig er der plotmæssige missere imellem, mens ikke alle afsnit er lige gode. Men både sæsonerne og ikke mindst serien som helhed står som en af de bedste, mest underholdende og intense serier i nyere tid. Ambitiøs, kulørt og engagerende.

Battlestar Galactica er udkommet på Blu-ray den 13. oktober 2014.

[tabgroup][tab title=”En serie du skal se | Battlestar Gallactica”]
Battlestar Galactica cover
Originaltitel: Battlestar Gallactica – The Complete Series, USA, 2004-2009
Release: den 13. oktober 2014
Instruktion: Michael Rymer m.fl.
Medvirkende: Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff, Jamie Bamber m.fl.
Udgiver: Universal Sony Pictures Home Entertainment[/tab][/tabgroup]