LABOR DAY: Kate Winslet og Josh Brolin ramler sammen i uventet romantisk møde

EN FILM DU SKAL SE: Jeg kan kun anbefale dig at få fat på dramaet Labor Day. Fordi, det er en film af Jason Reitman – manden bag de fremragende Juno, Up in the Air og Young Adult. Og fordi, at evigt skønne Kate Winslet er med samt en cool og øm Josh Brolin. Nå ja, og så selvfølgelig fordi, at det er et både følsomt og gribende drama, der går lige i maven og hjertet.

Året er 1987 og Kate Winslet spiller her den deprimerede alenemor Adele, der bor med sin 13-årige søn. En dag henvender en såret mand sig ud af det blå til Adele og hendes søn. Han spilles af Josh Brolin og er en undveget fange på flugt fra politiet. Adele går med til at skjule ham, og her fra udvikler deres uventede forhold både indtagende og problemfyldt.

labor day blu-ray 01

Filmen er baseret på Joyce Maynards roman af samme navn fra 2009. Den har jeg dog ikke læst. Men filmen formår i hvert fald nuanceret at beskrive og fortælle historien om et umage møde mellem to menneskeskæbner, der er ensomme af forskellige årsager, men uventet finder en fælles forståelse på trods af deres forskelligheder, der måske egentlig slet ikke er så forskellige.

Jason Reitman har med andre ord skabt en fin og fængslende film, der sætter livet og kærligheden, ensomheden og tosomheden fornemt i stævne, ledt an af en sart, skrøbelig og stærk Kate Winslet samt Josh Brolin i en nuanceret rolle som en mand med skjulte fortællinger bag sine mutte øjne.

Labor Day udkommer på Blu-ray og dvd d. 23. oktober 2014.
[tabgroup][tab title=”Labor Day | Blu-ray-anbefaling”]
Labor Day cover
Originaltitel: Labor Day, 2013
Release: d. 23. oktober 2014
Instruktion: Jason Reitman
Medvirkende: Kate Winslet, Josh Brolin, Gattlin Griffith m.fl.
Spilletid: 1 time 52 min.
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]