HOUSE OF CARDS SÆSON 2: Kevin Spacey er stadig veloplagt, iskold og cool som Francis Underwood

EN SERIE DU SKAL SE: Det er på en gang skønt og helt forfærdeligt, når en serie efterlader en stakåndet efter mere. Sådan havde jeg det, da jeg havde set sidste afsnit af House of Cards. Heldigvis var det ikke det sidste, vi fik at se til Kevin Spacey i den iskolde og cool rolle som kongresmedlemmet Francis Underwood. Nu er anden sæson landet på Blu-ray. Den skal du se, hvis altså du skulle være i tvivl.

For her er han atter klar til at lede dig ind i en politisk verden af magt, manipulation og skjulte dagsordner. For som i første sæson kommer man igen med bag de lukkede døre i Washington, når der forhandles aftaler og politiske poster på plads, hvor alle vil have en bid af kagen, koste hvad det vil. Og ja, det koster ofte meget, når korruption, hævn og menneskeligt forfald er del af hverdagen i Washington.

house of cards 2 02

Kevin Spacey er igen yderst veloplagt og hele serien værd. Han er dog langt fra ene om, at turen ind bag magtens mure er et forrygende bekendtskab. Igen står Robin Wright ved Kevin Spaceys side som den målrettede hustru til Francis Underwood. David Fincher har dog ikke være inde over som instruktør som i første sæson, men seriens lækre look er intakt og komplimenterer koldt universet.

Det er intens og medrivende serie, der som en politisk thriller formår at holde momentun i sine 13 afsnit, der konstant befinder sig i moralske gråzoner og hvor ingen er fejlfri. Kevin Spacey og Robin Wright er et medrivende omdrejningspunkt for de både uhyrlige og overraskende drejninger fortællingen tager undervejs, hvor der konstant smedes rænker. Jeg glæder mig selv sagt til, at der forhåbetlig lander en sæson 3 – du bør gøre det samme.

house of cards 2 01

Blu-ray-udgivelsen indeholder desuden en håndfuld korte featuretter, der ser nærmere på blandt andet filmens temaer som magt og grådighed samt seriens tilblivelse og den originale britiske udgave af serien. Billed- og lydkvaliteten er forrygende og leverer fortællingen knivskarpt og indtagende, hvor de skarpe replikker går rent igennem.

House of Cards sæson 2 udkommer på dvd og Blu-ray den 6. juni 2014. 
[tabgroup][tab title=”En serie du skal se | House of Cards – sæson 2″]
house of cards 2 cover
Originaltitel: House of Cards – The Complete Second Season, USA, 2013
Release: d. 6. juni 2014
Instruktion: Carl Franklin m.fl.
Medvirkende: Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Kate Mara, Molly Pakerm.fl.
Spilletid: 11 timer 3 min.
Udgiver: Universal Sony Pictures Home Entertainment[/tab][/tabgroup]