BATES MOTEL SÆSON 1: Hitchcocks ikoniske morder og hans mor er på spil i ny tv-serie

EN SERIE DU SKAL SE: Der findes mange ikoniske mordere i filmens verden, men før Hannibal Lecter, Michael Myers, Leatherface og Freddy Krueger kom på banen, spredte Norman Bates skræk og rædsel i Alfred Hitchcocks mesterlige thriller Psycho fra 1960. Nu bliver han bragt til live i tv-serien Bates Motel, hvor første sæson netop er udkommet her i landet og indeholder 10 episoder.

Serien udspiller sig før Hitchcocks Psycho og følger således Norman Bates og hans mor, der efter hendes mand er død åbner motellet for at starte på en frisk. Der er altid yndige Vera Farmiga, der indtager rollen som moderen Norma Bates, mens Freddie Highmore spiller den ikoniske Norman Bates. Men selvfølgelig lurer, der hemmeligheder i deres nye hjem.

bates motel 1 01

Det er dog langt fra første gang, at Hitchcocks klassiker har affødt sequels, prequels og spin-offs. I 1983 havde Psycho II premiere og i 1986 landede Psycho III, mens Bates-fans kunne sluge tv-filmene Bates Motel i 1987 og Psycho IV: The Beginning i 1990, hvor førstnævnte var et mislykket pilotafsnit til en tv-serie. Gus Van Sant lavede et remake i 1998, mens Hitchcock fra 2013 fulgte tilblivelsen af Psycho.

Alle disse udvidelser af Psycho-universet vidner blot om dets fortsatte fascinationskraft, hvor ikke mindst den komplekse Norman Bates er en karakter, man kan blive ved med at vende tilbage til. Så hop om bord i denne første sæson af serien Bates Motel, og mon ikke din moderbinding efterfølgende vil virke noget tam.

Bates Motel sæson 1 er udkommet på dvd d. 3. februar 2014.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Bates Motel sæson 1 | dvd”]
bates motel 1 cover
Originaltitel: Bates Motel – season one, USA, 2013
Release: d. 3. februar 2014
Instruktion: Tucker Gates m.fl.
Medvirkende: Vera Farmiga, Freddie Highmore m.fl.
Spilletid: 6 timer 55 min.
Udgiver: Universal Sony Pictures Home Entertainment[/tab][/tabgroup]