KILLER JOE: En sydende smeltedigel af manglende moral

Det løber helt af sporet for den forgældede Chris i den underholdende og foruroligende Killer Joe. Han hyrer nemlig den korrupte betjent og deltidslejemorder Killer Joe til at nakke sin mor, så han kan få udbetalt forsikringspengene. Koldt, kynisk og selvfølgelig går det ikke efter planen. Langt fra. Chris har nemlig på ingen måde forudset, hvor hurtigt hans situation kan gå fra gal til katastrofal.

killerjoe01

Selvom filmens instruktør er den 77-årige William Friedkin, er der intet forældet over Killer Joe. Den er brutal, fandenivoldsk og ikke mindst smurt ind i en omgang kulsort humor. Hertil kommer et veloplagt cast, hvor en fænomenal Matthew McConaughey leder veloplagt an som den iskolde og manipulerende lejemorder. Fantastisk.

Emilie Hirsch er herligt desperat som den hårdtpressede Chris, mens resten af hans bonderøvs-familie også hurtigt vikles uløseligt ind i det spegede mordkomplot. Nej, Killer Joe er ikke typen, man løber om hjørner med. Juno Temple er desuden forførende naiv som Chris’ ublufærdige søster, mens Thomas Haden Church leverer komisk guld som fordrukken og smådum familiefar.

killerjoe02

Et hedt Texas skaber endvidere en perfekt ulmende setting til denne skarpt skrevne sag, der leveres med lige så sikker hånd af William Friedkin og det skæve ensemble. Han formår med andre ord at sætte medrivende fut under denne sydende kedel af manglende moral, iltre temperamenter og tvivlsomme beslutninger.

Ja, et både aparte, cool og overraskende sprælsk comeback for den aldrende instruktør, der nok mest er kendt for skrækfilmsklassikeren Eksorcisten og thrilleren The French Connection. Nu kan Killer Joe – uden sammenligning i øvrigt – passende blive nævnt i samme ombæring fremover. Sådan!

killerjoe03

Billede, lyd og ekstramateriale:
Der medfølger desværre intet ekstramateriale, men til gengæld står Blu-ray-udgivelsen virkelig flot. Det beskidte Texas gengives med mættede farve, indtagende nuancer og god detaljegrad. Lydsporet spiller ligeledes godt med både solid bund og klare niveauer. Lækkert.

[tabgroup][tab title=”Killer Joe | Blu-ray-anmeldelse”]Filmen får:
5_6 - stars

killerjoe cover

Originaltitel: Killer Joe, USA, 2011
Instruktion:
William Friedkin
Medvirkende:
Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Thomas Haden Church m.fl.
Spilletid:
102 min.
Udgiver:
Midget Entertainment[/tab][/tabgroup]